Menü

Szereplők
Hasonló témák

2012. november 5., hétfő

ZAKARIÁS ARKANGYAL

http://0cb4661f.yyv.co

Karakter: Angyal
Színész: Kurt Fuller

Epizódok:
4.17 It's A Terrible Life
4.18 The Monster At The End Of This Book
4.22 Lucifer Rising
5.01 Sympathy for the Devil
5.04 The End
5.16 Dark side of the moon
5.18 Point of no return

Zachariach Castiel felettese.



4.17 It's A Terrible Life
Zakariás Samet és Deant a Sandover cégnél helyezi el dolgozni az igazi memóriájuk nélkül, hogy megmutassa Deannek, hogy nem számít, hogy hol van, ő vadásznak született és mindig is az volt, az is marad, ezen nem tud változtatni.



4.18 The Monster At The End Of This Book
Sam Lilith-el való összeütközését követően Zakariás megjelenik Chuck Shirleynek, miután a prófétának egy újabb látomása van. Chuck nem mondja el, hogy mit látott, de figyelmeztetni akarja Samet és Deant, de Zakariás megtiltja neki. Chuck fenyegetőzni kezd, hogy megöli magát, de Zakariás azt mondja, hogy felélesztik őt. Kétségbeesésében Chuck megkérdezi, hogy akkor mit tegyen. Zakariás pedig azt válaszolja: "Amit eddig is tettél. Írj."


4.22 Lucifer Rising
Zakariás és Castiel fogságban tartják Deant, miközben várják az Apokalipszist. Amikor Dean szembeszáll Zakariással, az végül elismeri, hogy nem akarják megállítani Lilithet  az utolsó pecsét feltörésében, Lucifer kiszabadításában és hogy az angyalok felső osztálya azt akarja, hogy elkezdődjön az Apokalipszis, azért, hogy legyőzhessék a Poklot és miután ez sikerült, paradicsom lesz a Földön. Felfedi azt is, hogy Dean szerepe megölni Lucifert, miután elkezdődött az Apokalipszis.

Később, amikor Castiel megpróbál segíteni Deannek a szökésben és megállítani Samet, Zakariás megérkezik, hogy megállítsa őt, de Castiel használva a pecsétet és a saját vérét,  elűzi őt.



5.01 Sympathy for the Devil
Miután Dean és Sam megérkeznek Chuck házához, megjelenik Zakariás két társával együtt és azt követeli, hogy Dean harcoljon az ő oldalukon Lucifer ellen. Azonban Dean a Castieltől tanult pecséttel elküldi őket jó messzire.

Később az angyalok odacsalják a testvéreket Chuck prófétán keresztül John egy régi raktárába, ahol Zakariás felfedi, hogy Lucifert egyedül Mihály arkangyal képes legyőzni és Mihály arkangyal földi porhüvelye nem más, mint Dean. Amikor Dean nemet mond arra, hogy az arkangyal beköltözzön  a testébe, Zakariás kínzással és fenyegetőzéssel próbálja elérni célját. Azonban megjelenik Castiel és elzavarja Zakariást.



5.04 The End
Zakariás egy keresztény igehirdető segítségével lenyomozza Dean tartózkodási helyét - mivel a Castiel által a fiúk bordájába égetett enochiai jel elrejti őket - és elküldi őt 2014-be, hogy meglássa, milyen következményei lettek annak, hogy nem hajlandó igent mondani Mihálynak.  Nem derül ki tisztán, hogy ez a való jövő vagy pedig csak Zakariás játszadozása, hogy megingassa Deant a döntésében. Miután a jövőbeli Deant megöli Lucifer, Zakariás visszahozza Deant 2009-be. Amikor Dean ismét visszautasítja, hogy Mihály porhüvelye legyen, Zakariás ismét el akarja őt küldeni, de ekkor Castiel elteleportálja Deant.



5.16 Dark Side Of The Moon
Amikor Samet és Deant megölik, Castiel figyelmezteti őket, hogy Zakariás őket keresi a Mennyben, hogy visszaküldje őket a Földre amiatt, hogy Mihálynak és Lucifernek igent mondjanak. Zakariás rájuk talál, és csapdába ejti őket az erdőben, de Ash megmenti őket. Ash segít nekik megtalálni a titkos ösvényt a Kertig, de Zakariás ismét felbukkan. Elkezdi fenyegetni a fiúkat, hogy megkapja, amit akar, megjelenik azonban Joshua és azt mondja Zakariásnak, hogy engedje a testvéreket el, különben kockáztatja Isten haragját, Zakariás megijed és eltűnik.



5.18 Point of No Return
Zakariás egy bárban iszogat és egy férfivel beszélget. Elmondja, hogy kudarcot vallott a munkájában. Zakariás főnöke, Mihály megjelenik, Stuart és a csapos szemét is kiégeti és ad Zakariásnak még egy esélyt, hogy meggyőzze Deant. Később Zakariás megjelenik Adam álmában, beszél neki a nagy Tervről és hogy nem bízhat meg a Winchesterekben. Miután Adam eltűnik, Cas elvezeti a fiúkat a díszes szobához, ami egy elhagyatott gyárban van a kaliforniai Van Nuys-ban. Eközben Zakariás elmondja a szobában Adamnek az igazat, hogy miért hozták vissza Adamet és hogy mindannyian arra számítanak, hogy Dean idejön és igent mond. Cas elűzi az angyalok - magával együtt - akik a szobát őrzik, Sam és Dean pedig bemennek a szobába. Zakariás addig kínozza Samet és Adamet, amíg Dean igent nem mond. Zakariás teljesen felvillanyozva hívja Mihályt. Dean azonban közli vele, hogy addig nem használhatja Mihály a testét, amíg nem garantálja a szeretteinek a biztonságát és amíg Zakariás meg nem halt. Zakariás mérges lesz, megragadja Deant, és közli vele, hogy Mihály ebbe soha nem menne bele, erre Dean belevágja az angyalba az angyalölő pengét, Zakariás meghal.

Címke:
Angyalok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése