Menü

Szereplők
Hasonló témák

2012. november 5., hétfő

CROWLEY A POKOL KIRÁLYA

http://722b9aac.yyv.co

Kaszt : Démon

Színész: Mark Sheppard


Epizódok:

5.10 Abandon All Hope
5.20 The Devil You Know
5.21 Two Minutes to Midnight
6.04 Weekend at Bobby's
6.07 Family Matters
6.08 All Dogs Go To Heaven
6.10 Caged Heat
6.19 Mommy Dearest
6.20 The Man Who Would Be King
6.22 The Man Who Knew Too Much
7.01 Meet The New Boss
7.06 Slash Fiction
7.08 Season 7, Time for a Wedding
7.22 There Will Be Blood
7.23 Survival Of The Fittest
8.01 We Need To Talk About Kevin
8.02 What's Up Tiger Mommy?


Crowley Lilith jobbkeze. A harmadik évad végén Bela azt mondja Deannek, hogy odaadta a Coltot Lilithnek, azonban az 5.09 The Real Ghostbusters c. epizódban megtudjuk, hogy Crowleynak adta oda valójában a fegyvert.  Castiel lenyomozza Crowley-t, egészen a Enochiai pecsétekkel védett birtokáig, miután az üzletet köt egy 60 éves üzletemberrel. Crowley évszázadokkal ezelőtt ember volt, egy Fergus McLeod nevű szabó, aki eladta a lelkét.



5.10 Abandon All Hope
Sam és Dean megölik Crowley biztonsági őreit a kapunál és behatolnak az épületbe, lekapcsolják az áramot is. Crowley közli, hogy már várta őket és a Colttal lelövi a saját embereit. Crowley odaadja a Coltot a Winchestereknek és arra kéri őket, hogy öljék meg Lucifert, mert úgy féli, ha a bukott angyal legyőzi az emberiséget, utána a démonokat fogja megölni. Sam megpróbálja lelőni Crowley-t, azonban a fegyver nincs megtöltve, ekkor Crowley ad nekik némi töltényt, majd eltűnik.



5.20 The Devil You Know
Felbukkan Crowley, tudja, hogy a fiúk Pestist keresik és a Négy Lovas gyűrűit, Sam és Dean vonakodva mennek el Crowley házához, ahol jelenleg bújkál. Ugyanis, mióta Lucifer tudja, hogy odaadta a Winchestereknek a Coltot, meg akarja őt öletni.  Crowley elmondja, hogy egy mágikus érmét helyezett el az Impalában és ezzel hallgatta ki Deant és Samet. Azt is elmondja, hogy ismer egy démont, aki a Lovasnak dolgozik és úgy véli, hogy tud nekik segíteni. Amikor már útra készen állnak, Crowley nem engedi meg, hogy Sam velük menjen. Dean először habozik, de végül úgy dönt, hogy elmegy Crowleyval a démonért Sam nélkül.  Amikor elkapják Brady-t, Crowley megpróbálja elmagyarázni Bradynek, hogy Lucifer az összes démont meg fogja ölni, de Brady nem hajlandó elárulni a mestereit, így Crowley távozik, hogy egy másik terven munkálkodjon.  Sam bezárja Deant a fürdőszobába és rátámad Bradyre, de nem öli meg. Crowley pedig visszatér – megölt néhány démont és azt terjesztette, hogy ő és Brady együtt dolgoznak azon, hogy megöljék a Sátánt. Így Brady is felkerült Lucifer feketelistájára. Hirtelen feltűnik egy Pokolkutya – a démonok követték Crowleyt egy mágikus érme segítségével. Crowley eltűnik, Dean pedig megpróbálja visszatartani a dögöt. Ekkor Crowley ismét feltűnik, magával hozta saját – jóval nagyobb – kutyusát. Amíg a két pokolkutya egymással van elfoglalva, Sam, Dean és Crowley kiszöknek, magukkal viszik Bradyt is.



5.21 Two Minutes to Midnight
Amikor a csapat Bobbynál azon töpreng, hogy vajon mit tegyenek,  Bobby felfedi, hogy a Halál Chicagóban van fog megjelenni. Amikor megkérdezik tőle, hogy honnan szerzi az információit, megjelenik Crowley és elmondja, hogy Bobby eladta a lelkét neki bizonyos információkért,  hozzáteszi azt is, hogy szándékában áll később visszaadni, de egyenlőre megtartja azt "biztosításként", nehogy Sam és Dean ellene forduljanak.  Sam elmondja Deannek, hogy ő sem hiszi, hogy igent mondani Lucifernek túl jó ötlet, azt hiszi, hogy mindannyiuk közül ő a leggyengébb. Azonban úgy véli, hogy nincs más választásuk. Crowley megzavarja őket, és elmondja, hogy a Niveus Gyógyszerkutató Társaság elkezdi értékesíteni a sertésinfluenza vakcináját, ami azonban ténylegesen Croatoan vírus. Crowley átadja Deannek a Halál Kaszáját, amivel meg lehet ölni a Halált és felfedi azt is, hogy kissé felturbózta Bobby alkuját, ami miatt Bobby ismét tud járni.



6.04 Weekend at Bobby's
Bobby megidézi Crowleyt és csapdába ejti egy ördögcsapdában, vissza akarja kapni a lelkét, de Crowley nemet mond. Crowley megfenyegeti őt az egyik Pokolkutyájával, így Bobby szabadon engedi a démont.  Bobby csapdába ejt egy démont és addig kínozza, amíg az el nem mondja, hogy Crowley igazi neve Fergus McLeod volt és Skóciában élt. Azt is elmondja, hogy Crowley jelenleg a pokol királya. Rufus kinyomozza, hogy McLeod az 1600-as években élt, volt egy fia, Gavin, akinek a pecsétgyűrűjét egy államokbeli múzeumban állították ki. Rufus ellopja a gyűrűt és kalandos úton eljuttatja Bobbyhoz, aki megidézi vele Crowley fiát. A fiú - mivel gyűlölte az apját - elmondja, hová lett eltemetve. Bobby alkut ajánl Crowleynak: megkapja a maradványait Bobby lelkéért cserébe, Crowley belemegy az alkuba. Felbontja a szerződést, majd pillanatokkal később feltűnik Skóciában, ahol Sam és Dean még mindig a sírja felett állnak. Dean azzal fenyegeti meg a démont, hogy elégetik a csontjait, de Sam közli, hogy az "alku az alku". Crowley összszedi a csontjait, majd eltűnik.



6.07 Family Matters
Az alfa vámpír elmondja, hogy Samuel azt akarja megtudni, hogy hol van a Purgatórium és hogy Samuel valaki más parancsára cselekszik. Mielőtt még többet megtudnának, Samuel, Christian, Gwen és még egy vadász megjelennek. Lefegyverzik a fiúkat, de az alfa vámpír megszökik, így kénytelenek összefogni, hogy megöljék őt.  Miközben épp beleharapna Sambe, Christian megjelenik a háta mögött és beleszúrja a halott ember vérét tartalmazó fecskendőt. Christian szemei feketék, megjelenik még néhány démon és eltűnnek az Alfával, csak Dean, Sam, Samuel, Gwen és Crowley maradnak ott. Kiderül, hogy Crowley - aki  jelenleg a Pokol Királya - támasztotta fel Samuelt és Samet, mert úgy vélte, hogy tudnak neki segíteni. Crowley azt is felfedi, hogy Cristiant már jó ideje megszállta egy démon, hogy figyelemmel kísérje Samuelt, aki neki dolgozik. Samuel feladata, hogy magasrangú szörnyetegeket szedjen össze és megpróbálja tőlük megtudni, hogy hol a Purgatórium, ugyanis Crowley akarja átvenni ott is az riányítást. Elmondja, hogy csak ő tudja visszaadni Sam lelkét, de csak akkor adja vissza, ha Sam és Dean tovább segítenek Samuelnek lényekre vadászni.  Mivel a fiúk jelenleg nem látnak más lehetőséget, így úgy döntenek, hogy segítenek Crowley-nak.



6.08 All Dogs Go To Heaven
Crowley megjelenik, hogy Deanre és Samre bízzon egy munkát. Amikor Dean vonakodik meghallgatni őt, Crowley figyelmezteti rá, hogy Sam az övé és akkor küldi vissza a Pokolba, amikor akarja, azonban ha együttműködnek és hoznak egy élő Alfát, Crowley visszaadja Sam lelkét. A fiúk vonakodnak, de nincs más választásuk. Crowley elküldi őket Buffaloba nyomozni, ahol úgy néz ki, hogy vérfarkas támadások történtek.



6.10 Caged Heat
Crowley megkínozza és megöli az alfa alakváltót, mert az nem hajlandó elárulni neki a Purgatórium helyét. Miután Samuel elárulja a testvéreknek, hogy Crowley hol kínozza az elfogott teremtményeket, a fiúk Cas, Meg és pár démon segítségével betörnek oda, hogy megpróbálják elfogni és megölni Crowley-t. Végül sikerül egyördögcsapdával elfogni  Crowleyt. Sam a lelkét követeli, Meg közben addig kínozza Crowleyt, amíg az bevallja, hogy nem tudja visszaadni a lelkét.  De elmondja ugyanazt, amit Cas is mondott: Sam lelke valószínűleg nagyon sérült és elpusztítaná a testét, ha visszakapná. Sam szól Megnek, hogy ölje meg Crowleyt, azonban Crowley elveszi Megtől a kést és megtöri vele az ördögcsapdát. Ekkor felbukkan Cas kezében egy zsákkal, amiben Crowley csontjai vannak. Megkérdezi Crowleytől, hogy helyre tudná-e állítani Sam lelkét, és  amikor Crowley elismeri, hogy nem, Castiel mindenféle habozás nélkül elégeti a csontjait, ezzel megölve a démont.



6.19 Mommy Dearest
Eve csapdába ejti Deant és Samet egy vendéglőben, elmagyarázza nekik, hogy azért tette, amit tett, azért mozgósította a természetfeletti lényeket, mert Crowley foglyul ejti és kínozza a "gyermekeit".  Úgy véli, hogy Crowley a lelkek miatt akarja megtalálni a Purgatóriumot, amelyeket fegyverként használna.

Később Sam, Dean, Bobby és Cas elindulnak megkeresni azt a fiatal fiút, akit szörnyeteggé változtattak, meg is találják a fiúkat holtan, és emellett kén nyomait, ami arra utal, hogy démon végzett a gyerekekkel. Cas távozik. A vendéglőben, ahol Eve meghalt, Crowley vár rá és közli vele, hogy "belefáradt, hogy takarítania kell" Cas után.



6.20 The Man Who Would Be King
Az epizód visszajátszásaiból kiderül, hogy Crowley megkörnyékezte Castielt, azzal az ajánlattal, hogy egyesítsék erőiket és keressék meg a Purgatóriumot. Castiel nagyonl vonakodik megbízni a Pokol Királyában, de Crowley meggyőzi őt, hiszen a Purgatóriumban legalább 30-40 millió szörnyeteg lelke esett csapdába, ami rengeteg erőt jelentene Castielnek Rafael és a követői ellen. Crowley felajánlja, hogy kölcsönöz ötvenezer lelket a Pokolból Casnek, cserében a purgatóriumban ragadt lelkek feléért. Cas nem lát más módot Rafael megállítására, ezért elfogadja Crowley ajánlatát és az ötvenezer lélek erejét használva csapást mér Rafaelre és megkezdődik a polgárháború a Mennyben.

A jelenben Crowley Eve testét vizsgálja, amikor megjelenik Cas, aki megkérdezi, hogy van-e végre valami nyomuk a Purgatórium lelőhelyéről, Crowley pedig mérgesen közli, hogy élve kellett volna elfogni Eve-t, ő volt a Purgatóriumra nyitó ajtó meglelésének legjobb reménye.  Crowley elkezd könyörögni Casnek, hogy engedje megölni a Winchester testvéreket, de Castiel ellenáll.

Amikor fény derül Cas üzelmeire, Sam, Dean és Bobby szentolajas tűzkörben foglyul ejtik és kihallgatják, arra kényszerül, hogy beismerje azt, hogy együttműködik Crowley-val. Megpróbálja elmagyarázni, hogy mi az oka annak, hogy a démon mellett áll, hogy Rafael ismét ki akarja szabadítani Lucifert és Mihályt, de a testvérek nem érzik jogosnak a tetteit. Mielőtt tovább tudnák kérdezgetni Cast, démonok felhője veszi körbe a házat és Cas ragaszkodik hozzá, hogy meneküljenek el. Megjelenik Crowley, aki mielőtt kiszabadítaná őt, megpróbálja meggyőzni az angyalt, hogy állítsák félre a fiúkat, de Cas nem enged. Crowley visszavonul és megjegyzi: "Tudod, mi a különség kettőnk között, Cas? Én tudom, hogy mi vagyok. És te?"



6.22 The Man Who Knew Too Much
Crowley és Cas kihallgatják Eleanor Visyakot és megtudják, milyen rituáléval lehet kinyitni a Purgatórium kapuját. Miután Crowley begyűjtötte a szükséges vért (egy szűztől és egy purgatóriumi lénytől), Cas közli vele, hogy az alku megváltozott - nem hajlandó a lelkeken osztozni. Cas közli a démonnal, hogy vagy "elmenekül vagy meghal."

Crowley megkeresi Rafaelt és alkut kötnek, együtt térnek vissza és követelik a vért Castől, aki átadja nekik és távozik. Felrajzolják a pecsétet a falra, megvárják a megfelelő holdállást és Crowley elkezdi a rituálé szövegét hangosan kántálni. Bobby és Dean megzavarja őket, de Crowley játszi könnyedséggel leszereli őket, amíg befejezi a rituálét.

Azonban az ajtó nem nyílik ki, és Cas - aki korábban kicserélte a vért és kutyavért adott nekik - visszatér, telítve a purgatóriumi lelkekkel, Crowley elmenekül. Amikor Rafael megkérdezi, hogy miért engedte el a démont, Cas közli, hogy még tervei vannak vele.



7.01 Meet The New Boss
Crowley egy lakókocsiban bújkál, pecsétekkel próbálja elrejteni magát, de Castiel rátalál. A démon azt hiszi, hogy Cas meg akarja őt ölni, de az alkut ajánl neki. Továbbra is ő lehet a Pokol Királya, de be kell tartania Castiel utasításait. Crowleynak nincs más lehetősége, elfogadja az ajánlatot.

Később a testvérek megidézik őt, és bár szemmel láthatóan fél Castiel hatalmától, elárulja nekik, hogyan tudják megidézni és magukhoz kötni a Halált.



7.06 Slash Fiction
Crowley megjelenik Dick Roman (a leviatán főnök) limuzinjában és úgy mutatkozik be, mint a pokol királya. Ajándékot is hoz, csecsemőnyelvből készült muffinokat és felajánlja, hogy a leviatánok és ő lépjenek szövetségre. Azonban a leviatánok főnöke nyilvánvalóvá teszi, hogy mennyire utálja a démonokat, így visszautasítja Crowley ajánlatát. Crowley távozik, a muffinokat pedig otthagyja Dicknek.



7.08 Season 7, Time For A Wedding
Miután a fiúk elkapják Guyt, az alkukötő démont, megjelenik Crowley, aki nagyon nem boldog Guy miatt. Aki nem tartja be a kötött alkukat, így a Pokol hitelét veszti. Crowley közli, ha átadják neki a démont, példát fog statuálni vele. Crowley elmondja nekik, hogy azért nem találkoztak mostanában démonokkal, mert nem engedi a démonokat a testvérek közelébe hogy azok teljes erővel a leviatánokra koncentrálhassanak. Crowley eltörli Guy alkujait a városban, majd eltűnik Guy-jal.



7.22 There Will Be Blood
Sam és Dean megidézik Crowleyt és elmondják nekik a tervüket Dick Roman elintézésével kapcsolatban. Crowley örömmel felajánlja a vérét a fegyverhez, de csak akkor hajlandó átadni, ha összegyűjtöttek minden más szükséges hozzávalót, mert attól tart, hogy esetleg a vére rossz kezekbe kerül. Eltűnik, de még előtte elárulja nekik, hol találják a vámpíralfát, valamint megígéri, ha legközelebb hívják, jönni fog.

Az epizód végén Crowley Dick Roman irodájában tűnik fel, ahová megidézték őt egy ördögcsapda alá. Dick udvariasan üdvözli őt és közli, hogy sok mindent meg kell beszélniük egymással.



7.23 Survival Of The Fittest
A leviatánok csapdájába esve Crowley rájön, hogy Dick már tud a Winchesterek tervéről és hogy nála van a próféta, Dick azonban tudja, hogy hiába ölné meg Crowleyt, annak biztosan van vészterve. Dick üzletet ajánl Crowleynak, ha az cserbenhagyja a testvéreket: arra kéri, hogy adja a testvéreknek egy másik démon vérét és Crowley lesz Kanada meg a démonaié, az Államok pedig a leviatánoké.  Tudva, hogy nincs más választása, Crowley elfogadja a javaslatot és megkezdik a papírmunkát.  Emiatt késik, amikor a testvérek megidézik őt, de amikor megjelenik, meglepődve látja a testvérek társaságában Meget és Castielt. Meg megpróbál elmenekülni, de Crowley megállítja őt,  és közli vele, hogy mihelyt leszámoltak Dickkel, Meget visszaviszi a Pokolba.  Crowley szeretne bosszút állni Castielen is az árulása miatt, de hamar feltűnik neki, hogy Castiel megőrült, ezért úgy dönt, hogy ez ráér még. Átadja a vérét a fiúknak és elmondja nekik a Dickkel kötött alkuját is, majd eltűnik.

Crowley megjelenik a SucroCorpnál, miután Dean és Castiel sikeresen megölik Dicket, majd eltűnnek. Crowley elmondja a megijedt Samnek, hogy a démonai kinn várnak és eltüntetik a maradék leviatánokat, két démona pedig elviszi Meget. Sam tudni akarja, hogy hová tűnt Dean, de Crowley nem ad választ – csak annyit mond, hogy ez a fegyver hatása volt – majd közli Sammel, hogy most igazán, véglegesen egyedül maradt, majd eltűnik és magával lviszi Kevin Trant is.



8.01 We Need To Talk About Kevin
Miután Kevint Crowley az előző évad végén elrabolja, elviszi őt egy raktárba, ahol még egy kőtábla van, arra kéri Kevint, hogy fordítsa le. Kevin megtudja, hogy a tábla a démonokról szól,  azt mondja Crowleynek, hogy megtudta a táblából, hogyan lehet kinyitni a pokol kapuit és kiengedni az összes démont. Kevin elküldi Crowleyt a wisconsini kapuhoz, amíg ő előkészíti a varázsigét a kapu kinyitásához. Azonban ez csak egy trükk, Kevin másik igét használ a tábláról, amivel megöli azokat a démonokat, akik őt őrzik, majd a táblával együtt megszökik.

Kevint keresve Crowley egy démona megszállja Kevin barátnőjét, Channinget, aki informálja őt, hogy Kevin ugyan nem bukkant még fel, de Dean kijutott a Purgatóriumból.

Amikor a fiúk Kevinhez érnek, Crowley valahogy képes lenyomozni őket és a megszállt Channing társaságában megjelenik.  Crowley alkut ajánl: Channinget Kevinért cserébe. Kevin tetteti, hogy belemegy az alkuba, de ehelyett hátra csalja a démonokat, szentelt vizet önt rájuk, így ő és a testvérek megszökhetnek. Bosszúból  Crowley eltöri Channing nyakát Kevin szeme láttára.


8.02 What’s Up, Tiger Mommy?
Miután megtudja, hogy Isten szava árverésre kerül Plutosz aukcióján, Crowley is megjelenik az aukción. Crowley megkérdezi Samet és Deant, hogy miért akarják annyira megszerezni a táblát, hiszen hiába ölnek meg pár démont, ha ő százakat teremt helyettük.  Miután Linda már tudja, hogy Crowley az egyik démon, aki elrabolta a fiát, jól behúz egyet a démonnak.  Crowleyt lenyűgözi a nő bátorsága, de figyelmezteti Samet és Deant, hogy ne próbáljanak ennél erőszakosabbak lenni, hacsak nem akarják, hogy kirúgják őket.

Az aukció alatt Crowley a Winchesterek mögött ül és kigúnyolja őket, amiért felsült a tervük. Felajánlja a liciten az igazi Mona Lisát, Alaszkát, a holdat, de elutasítják az ajánlatát, végül Kevint is eladásra kínálják. Amikor Linda felajánlja a saját lelkét, Crowley megpróbálja túllicitálni, először milliónyi lelket ajánl fel, de Plutosz ezt nem találja igazi áldozatnak. Crowley felajánlja a saját lelkét, de Plutosz kineveti, hiszen a démonnak nincs lelke.



A kétségbeesett Crowley alkut köt Plutosz asszisztensével, Beau-val: egy magánszigetet ajánl fel neki Kevinért és a tábláért cserébe. Beau segítségével megszállja Lindát, de Sam és Dean rájönek a trükkre. Beau megöli Plutoszt, Crowley pedig fogja a táblát és elrohan, Dean pedig utána. Dean elkapja Crowleyt, meg akarja ölni, nem számít, hogy ezzel megöli Lindát is. Crowley végül kiszabadul Dean markából és elhagyja Linda testét vörös füst formájában, majd a közeli szobából kilép a már megszokott testében.  Crowley megfogja a táblát, majd közli, hogy próbálják meg enélkül bezárni a Pokol Kapuját. Amíg Linda testében volt, Linda emlékeiből megtudta, hogy mit terveznek a testvérek. Mielőtt távozik, azt javasolja Kevinnek, hogy tűnjön el Sam és Dena közeléből, mert mellőlük kihalnak az emberek, ha már nincs szükségük rájuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése