Menü

Szereplők
Hasonló témák

2012. november 5., hétfő

GÁBRIEL ARKANGYAL// MIHÁLY ARKANGYAL ÉS LUCIFER TESTVÉRE

http://b17abef9.yyv.co


Kaszt: Félisten / Arkangyal


Epizódok:

2.15 A szemfényvesztő
3.11 Időcsapda
5.08 Changing Channels
5.19 Hammer of the Gods


2.15 A szemfényvesztő, 3.11 Időcsapda
Olyan félistenhez hasonló halhatatlan teremtmények, akik azon élnek, hogy csínyt és rendbontást hoznak létre. Azzal a képességgel, hogy tárgyakat hozzanak létre a levegőből, a Trükkös romboló bravúrjait szokatlan és gyakran humoros eszközökkel viszi végbe, a szándéka megalázni a fontoskodókat. A Trükkös anyagcseréje nagyon gyors, ezért falánk és rengeteg édességet fogyaszt. A Trükköst  megöléséhez szerezni kell egy karót, amit megmártottak az áldozata vérében és a teremtmény szívébe kell azt döfni.
Híres Trükkösök Loki Skandináviából és Anansi Nyugat-Afrikából.

A Trükkös egyedülálló szerepet játszik a sorozatban, ő sem ellenük, sem velük kapcsolatban áll a Winchester testvérekkel. Bár mindkét megjelenése ellentétes szerepet játszik, nem öli meg egyik vadászt sem, amikor számtalan lehetősége lenne rá, hanem megpróbál kísérletet tenni arra, hogy egy értékes leckét tanítson meg Samnek. Ráadásul visszafordítja az időt, hogy Dean halála eltörlődjön, miután figyelmeztette arra Samet, hogy meg kell tanulnia elengedni a testvérét. Mindazonáltal a morbid humorérzékét nem díjazzák a testvérek és játékos csínyei általában brutális erőszakkal vagy végzetes következményekkel érnek véget.


5.08 Changing Channels
A Trükkös csapdába ejti Samet és Deant a tévésorozatok világában, ezzel próbálja a fiúknak megtanítani a leckét, miszerint muszáj, hogy eljátsszák a saját szerepeiket Mihály és Lucifer porhüvelyeiként. Sam és Dean végül rájönnek, hogy Trükkös angyal és csapdába ejtik a Szentelt Olaj égő gyűrűjében. Trükkös bevallja, hogy valójában ő Gábriel arkangyal.  Réges régen elhagyta a Mennyet, hogy a Földön éljen, mert nem bírta elviselni, ahogy a testvérei egymással harcoltak. Azt mondja a testvéreknek, hogy az ő végzetük az,  hogy porhüvelyek legyenek, ők tükrözik Mihály és Lucifer közti kapcsolatot.  Elmondja, hogy sajnálja, hogy ez nem végződhet úgy, mint egy tévésorozat, de ez a végzetük és szembe kell nézniük a tényekkel. A testvérek azonban nem hajlandóak ezt elfogadni és elindulnak kifelé.  Gábriel utánuk kiált és megkérdezi, hogy azt tervezik-e, hogy örökre ott hagyják őt, de Dean azt válaszolja, hogy ők nem olyanok, mint Gábriel. Dean eloltja a tüzet. És azt mondja még Gábrielnek, hogy ez nem a testvérei harcáról és nem is a Winchesterek végzetéről szól, hanem arról, hogy az arkangyal túl gyáva ahhoz, hogy szembe szálljon a családjával.


5.19 Hammer of the Gods
Amikor a Winchester testvéreket csapdába ejti egy csoport Isten, hogy oda tudják csalni Lucifert és véget vethessenek az Apokalipszisnek, megjelenik Gábriel, akit az istenek "Loki"-ként ismernek és kimenti a fiúkat a teremből. Amikor utánuk megy, elmondja, hogy meg akarja menteni őket, de Káli vérmágiával magához kötötte a testvéreket, azt is elárulja, hogy régebben "közeli" kapcsolata volt Kálival és ezt kihasználva közel akar kerülni az istennőhöz, hogy visszaszerezze a fiúk vérét. Azonban Káli megszerzi az ő vérét is, magához köti Gábrielt és felfedi, hogy már jó ideje tudta az arkangyalról az igazságot. Káli elveszi Gábrieltől az angyalölő kardot és azért, hogy megtudja, működik-e arkangyalokon, leszúrja vele őt, Gábriel látszólag meghal. Azonban nem sokkal később Dean találkozik Gábriellel, aki elmondja, hogy hamis kardot adott az istennőnek. Dean megpróbálja rábeszélni őt, hogy segíten nekik megállítani Lucifert, azonban az angyal nemet mond, közli, hogy képtelen megölni a testvérét. Amikor megérkezik Lucifer és sorban leöli az isteneket, már csak Káli áll közé és  a testvérek közé, megjelenik Gábriel - sietve odaad egy dvd lemezet a fiúknak - , kimenekíti őket és Kálit Lucifer közeléből. Gábriel elmondja Lucifernek, hogy ő nem áll sem mellette, sem Mihály mellett, ő az emberek pártján áll, számonkéri Luciferen a durcás viselkedését és a karddal sakkban tartja őt. Lucifer megpróbálja meggyőzni őt, ám amikor nem sikerül, Gábrielt megöli a saját kardjával.
Később a fiúk megnézik a dvd-t, amelyen Gábriel elmondja, hogyha megszerzik az apokalipszis lovasainak a gyűrűjét - mind a négyet - , akkor talán képesek lesznek Lucifert újra fogságba zárni - oda, ahonnan kiszabadították őt.

Címke:
Angyalok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése