Menü

Szereplők
Hasonló témák

2012. november 5., hétfő

CASTIEL ANGYAL DEAN ŐR ANGYALA!

http://21714d0b.yyv.co

Kaszt: Angyal

Színész: Misha Collins



Epizódok:
4.01 Lasarus Rising
4.02 Are You There, God? It's Me, Dean Winchester
4.03 In The Beginning
4.07 It's the Great Pumpkin, Sam Winchester
4.09 I Know What You Did Last Summer
4.10 Heaven and Hell
4.15 Death Takes a Holiday
4.16 On the Head Of A Pin
4.18 The Monster At The End Of This Book
4.20 The Rapture
4.21 When The Levee Breaks
4.22 Lucifer Rising
5.01 Sympathy for the Devil
5.02 Good God, Y'All
5.03 Free to Be You and Me
5.04 The End
5.06 I believe the children are our future
5.08 Changing Channels
5.10 Abandon All Hope
5.13 The Song Remains the Same
5.14 My Bloody Valentine
5.16 Dark Side Of The Moon
5.18 Point of No Return
5.21 Two Minutes to Midnight
5.22 Swan Song
6.03 The Third Man
6.06 You Can't Handle the Truth
6.07 Family Matters
6.10 Caged Heat
6.12 Like a Virgin
6.15 The French Mistake
6.17 My Heart Will Go On
6.18 Frontierland
6.19 Mommy Dearest
6.20 The Man Who Would Be King
6.21 Let it Bleed
6.22 The Man Who Knew Too Much
7.01 Meet the New Boss
7.02 Hello Cruel World
7.17 Born-Again Identity
7.21 Reading is Fundamental
7.23 Survival Of The Fittest
8.01 We Need To Talk About Kevin
8.02 What's Up Tiger Mommy?
8.05 Blood Brothers

Castiel volt az, aki kiragadta Deant a pokolból. Megpróbált közvetlenül beszélni Deannel, de a hangját Dean nem hallotta, csak hatalmas fájdalmat érzett tőle, ezért Castiel kénytelen egy halandó testét használni arra, hogy kommunikálni tudjon Deannel. Amikor más emberek látják az igazi arcát, megvakulnak tőle.  Zokszó nélkül követi Isten parancsait, de időnként kétségei vannak, hogy az, amit tennie kell vajon helyes vagy helytelen.


4.01 Lasarus Rising
Castiel megpróbál Deanhez beszélni eredeti alakjában, azonban Dean képtelen megérteni őt, viszont a hangok irtózatos fájdalmat okoznak számára. Amikor Pamela Barnes egy szeánsz keretében megidézi azt, aki megmentette Deant, Castiel figyelmezteti, hogy forduljon vissza, de Pamela erre nem hajlandó és Castiel igaz valójának látványától megvakul. Később, amikor Dean egy hotelszobában van Pontiacban, Castiel megpróbál beszélni hozzá, de a hangja összetöri az összes üveget a szobában és Dean fülei vérezni kezdenek.
Dean úgy dönt, hogy megidézi Castielt, bárki  vagy bármi legyenis az, és Bobbyval együtt előkészítenek egy üres raktárházat, mindenféle védőjelet és szimbólumot felhasználnak a védelemhez és Bobby megkezdi a megidéző rítust. Amikor Castiel megjelenik, Bobby és Dean rálő kősóval, de nem hat rá. Dean leszúrja Ruby késével, szintén hatástalanul. Castiel egy érintéssel kiüti Bobbyt. Castiel elmondja, hogy az a férfi, akit megszállt, maga kérte ezt imáiban és felfedi, hogy ő egy angyal, aki megmentette Deant a Pokolból Isten parancsára. "Megragadtalak és kimentettelek a kárhozatból." Azt is elmondja, hogy Istennek "feladata van számára".


4.02 Are You There, God? It's Me, Dean Winchester
Castiel megjelenik Deannek Bobby konyhájában és megerősíti, hogy a szellemek, akik rátámadtak, valójában a Tanúk voltak. Azt is elmondja, hogy valószínűleg Lilith törte fel az első pecsétet a hatvanhatből és amikor az utolsó is feltörik, Lucifer szabad lesz.


4.03 In The Beginning
Castiel visszaküldi Deant 1973-ba, amikor még a szülei fiatalok voltak azért, hogy Dean rájöjjön arra, hogy hogyan került kapcsolatba Azazel Dean családjával.



4.07 It's the Great Pumpkin, Sam Winchester
Castiel és Uriel megjelenik a testvérek hotelszobájában. Castiel elmondja, hogy el kell hagyniuk a várost, mivel egy boszorkány fel akarja támasztani Samhaint, amivel ismét feltörnének egy pecsétet, így meg kell állítaniuk, mégpedig úgy, hogy eltörlik a várost a föld felszínéről. Sam és Dean ellentmondanak, és maradnak, meg akarják állítani a boszorkányt. Az ügy végeztével Castiel felfedi, hogy az igazi parancsuk az volt, hogy kövessék Dean parancsait. Valamint elmondja azt is, hogy Deannek a következő hónapokban számos nehéz döntést kell meghoznia, amit nem irigyel tőle.


4.09 I Know What You Did Last Summer
Castiel megjelenik Uriel társaságában, hogy megöljék Annát az epizód végén.



4.10 Heaven and Hell
Castiel és Uriel megjelennek és Annát követelik Samtől és Deantől. Castiel: "Annáért jöttünk... meg kell halnia." Uriel elmondja, hogy Anna egyáltalán nem ártatlan. A fiúk meg akarják védeni a lányt, azonban hirtelen fehér fény támad és az angyalok eltűnnek.
Később Uriel és Castiel ismét feltűnnek, és Uriel választás elé állítja Deant: vagy Anna hal meg vagy Sam.  Amikor az angyalok el akarják vinni a lányt, megjelenik Ruby Alastairrel.  A démonok és az angyalok egymásnak esnek.  Annának sikerül visszaszereznie a lelkét Urieltől és ismét angyallá válik.


4.15 Death Takes a Holiday
Castiel Bobbynak adva ki magát, felhívja Samet és figyelmébe ajánl egy ügyet, valamint felhívja a figyelmét a Jelenések könyvének egy részére.  Az az egyike a 66 pecsétnek, amely akkor törik el, ha két kaszást is megölnek a napéjegyenlőség ideje alatt.  Castielnek szüksége van a testvérekre, mivel a démonok olyan védőköröket használnak, ami távol tartja az angyalokat.
A fiúknak sikerül megakadályozniuk a pecsét feltörését, és Castielék végül fogságba ejtik Alastairt.
Dean megkérdezi Castielt, hogy miért mentette meg őt a Pokolból, ha a halál az élet természetes része, mire Castiel azt válaszolja: "Te más vagy."


4.16 On the Head Of A Pin
Az epizód nyitó jelenetében Castiel holtan talál egy angyalt a légiójából.

Castiel és Uriel megjelennek a testvérek motelszobájában, és elmondják neki, hogy nem boldogulnak Alastairrel, szükségük van Dean "szaktudására", hogy kiszedjék Alastairből, hogy ki gyilkolja az angyalokat. Miután Dean nemet mond, egyszerűen fogják és magukkal viszik őt.

Castiel elmondja, hogy Uriel lett a felettese, őt lefokozták, mivel érzelmei támadtak, túl közel került az emberekhez, illetve Deanhez.  Dean azt mondja, ha a Castiel arra kéri, hogy kínozza meg Alastairt, akkor megteszi.

Anna megpróbálja meggyőzni Castielt, hogy Deanre erőszakolni, hogy megkínozzon bárkit, morálisan helytelen, de Castiel hisz abban, hogy "felettesei"-nek nincs más választása. Hiszen a parancsot nem szabad megkérdőjelezni.

Miután Alastair kiszabadul az ördögcsapdából, Castiel megpróbálja megállítani őt. Alastair belekezd egy démoni igézetbe, hogy Castielt visszaküldje a mennybe, de Sam megzavarja őt és ezzel megmenti Castielt.

Később a kórházban Sam és Castiel konfrontálódnak, Sam állítja, hogy Alastair nem hazudott neki.

Uriel és Castiel egy játszótéren találkoznak és arről beszélnek, hogy valami nincs rendben. Castiel hívja Annát és jelzi kétségeit, de nem tudja, hogy mit kezdjen azokkal.

Castiel rájön, hogy egy szivárgó cső miatt tudott Alastair megszökni az ördögcsapdából. Megjelenik Uriel, aki elmondja, hogy ő a felelős a hét angyal haláláért és arra vágyik, hogy Lucifer kiszabaduljon és elpusztítsák az emberiséget. Miután Urielnek nem sikerül meggyőznie Castielt, Castiel rátámad, de Uriel túl erős. Anna megöli Urielt, épp mielőtt az végezne Castiellel.

Castiel meglátogatja Deant a kórházban és megerősíti, hogy Dean tettei a pokolban törték fel az első pecsétet.


4.18 The Monster At The End Of This Book
Castiel felfedi, hogy Chuck Shirley Isten prófétája és hogy a könyvei egy napon Winchester Evangéliumként lesznek ismertek.

Dean  visszatér a hotelbe és megtudja, hogy Sam elégette az átokzsákot és azt várja, hogy Lilith rátaláljon. Dean csalódott és távozni készül, de meggondolja magát és inkább kimegy a parkolóba. Dean kétségbeesetten elkezd imádkozni és megjelenik Castiel. Castiel információkat ad Deannek, hogy hogyan állíthatja meg Lilithet, amikor felfedi, hogy Chuckot egy arkangyal védi, aki megjelenik, ha Chuckot fenyegetés éri. Dean odaviszi Chuckot a szobába, ahol Lilith van, az arkangyal megjelenik és Lilith eltűnik.


4.20 The Rapture
Castiel el akar mondani valamit Deannek, de az angyalok erőszakkal visszarángatják őt a mennybe. Castiel porhüvelye, Jimmy Novak képes arra, hogy az angyaloknak testet adjon, megvan hozzá az ehhez szükséges alkotóanyag a vérében.

Jimmy visszatér a családjához, de az őket üldöző démonok egyike lelövi őt. Castiel megszállja Jimmy lányának, Clairenek a testét, de a haldokló Jimmy könyörög neki, hogy inkább továbbra is az ő testét használja a lányáé helyett.

Amikor Castiel távozik, Dean megkérdezi tőle, hogy mit akart neki mondani, de Castiel közli, hogy ő nem szolgálja az embereket.. sem Deant, csak a Mennyországot.


4.21 When The Levee Breaks
Dean magához hívja Castielt, aki elmondja Deannek, hogy Sam képes lenne ugyan megölni Lilithet, de az általa elfogyasztott démonvér kiölné belőla az emberséget. Castiel elmondja azt is, hogy Dean inkább képes megállítani az Apokalipszist, nem pedig Sam és megkérdezi, hogy ha  kell, Dean megtenné-e. Dean egyetért és hűséget valamint engedelmességet esküszik Istennek és az angyaloknak.

KÉsőbb Castiel az erejét használva kiszabadítja Samet és kinyita az ajtót Bobby pánikszobáján. Anna megjelenik Castiel előtt és számonkéri rajta ezen tettét, de Castiel azt mondja, hogy csak parancsot hajtott végre, ekkor megjelenik több angyal és fogságba ejtik Annát.


4.22 Lucifer Rising
Castiel és Zakariás fogságban tartják Deant, arra várva, hogy közeledjen az apokalipszis. Dean könyörög Castielnek, hadd lássa Samet, de Castiel ellenáll.

Később Castiel visszatér és bocsánatot kér Deantől, amiért becsapta őt. Dean dühös és vitatkozik Castiellel, meg akarja győzni őt, hogy segítsen megállítani az apokalipszist. Kezdetben Castiel ellenáll, de később visszatér, megvágja magát és a saját vérével rajzol egy pecsétet a falra, Zakariás megjelenik, hogy megállítsa őt, de Castiel ráteszi a véres kezét a pecsétre és Zakariás eltűnik. Castiel elmondja, hogy elviszi őt Samhez, ugyanis meg kell állítania Samet, hogy Sam nehogy megölje Lilithet, mivel Lilith halála az utolsó pecsét.

Castiel és Dean meglátogatják Chuck Shirleyt, aki elmondja, hogy Samet a kápolnában látta. Ekkor megérkezik az arkangyal, és Castiel azt mondja, hogy majd ő feltartja az arkangyalt és elküldi Deant egyenesen a kápolnába.


5.01 Sympathy for the Devil
Az epizód elején Chuck, a próféta közli a fiúkkal, hogy a szeme láttára robbantották fel az angyalok Castielt, aki darabokra szakadt.
Később azonban, amikor Zakariás arra akarja kényszeríteni Deant, hogy vállalja a porhüvely szerepét Mihály arkangyal számára, megjelenik Castiel, elintézi a két angyalt, akik Zakariással érkezte, majd sejteti, hogy egy nagyobb hatalom azt akarta, hogy éljen és elzavarja Zakariást. A fiúk azon kérdésére, hogy mégis hogy lehet életben, nem válaszol, hanem eltűnik.



5.02 Good God, Y'All
Castiel felhívja Samet, hogy megtudja, hol tartózkodnak a testvérek - ugyanis az Enochiai pecsét, amit beleégetett a testvérek bordjába elrejti őket az összes angyal elől, beleértve Cas-t is. Cas dühös, amiért meg kellett ölnie a testvéreit és letaszították a Mennyből. Elmondja Bobbynak, hogy nem képes meggyógyítani őt. Azt mondja a testvéreknek, hogy Lucifert legyőzésére egyetlen jó terv létezik, megtalálni Istent. Elkéri Deantől az amulettet, amit a nyakában hord, és elmondja, hogy az amulett világít Isten közelségében.


5.03 Free to Be You and Me
Castiel meglátogatja Deant a motelszobában és segítséget kér tőle. Arra kéri Deant, hogy segítsen neki megtalálni Rafael arkangyalt, aki megölte őt. Cas abban reménykedik, hogy Rafael a kihallgatás során elmondja, hogy hol tartózkodik Isten. Dean belemegy, de csak úgy hajlandó elmenni, ha ő vezet. Cas és Dean megtalálják Rafael porhüvelyét (miután egy elég vicces beszélgetést folytatnak a város seriffjével) és Cas úgy dönt, hogy csapdába ejti Rafaelt egy nagyon veszélyes rituálé segítségével. Elmondja Deannek, hogy Dean túl fogja élni a rituálét, de ő nem valószínű.
Dean úgy dönt, hogy Castiel utolsó éjszakájának a Földön jónek kell lennie, rájön, hogy Cas még nem volt nővel, ezért elviszi őt egy bordélyházba.


5.04 The End
Castiel felhívja Deant, be akar ugrani hozzá, de Dean könyörög, hogy várjanak reggelik. Castiel egyetért és tovább álldogál az autópálya mellett.

Eközben Zakariás elküldi Deant öt évvel későbbre a jövőre. Lucifer alattvalói elszabadították a Croatoan vírust - poszt-apokaliptikus világ van, a legtöbb ember gyilkos zombivá vált. Castiel a Chitaqua táborban él a jövőbeli Deannel, a jövőbeli Chuckkal és  a többi túlélővel.

A jövőbeli Castiel elmondja Deannek, hogy miután a vírus elszabadult, az angyalok távoztak, és eltűnt az ő ereje is, így Cas jelenleg ember. De valahogy mégis meg tudja különböztetni a 2009-es Deant a jövőbeli Deantől.  Amikor Dean először találkozik vele, épp orgiát készül szervezni és eléggé hippi életmódot folytat.

A jövőbeli Castielt valószínűleg megölték, amikor a jövőbeli Dean támadást indított Lucifer ellen.

Amikor Zakarás visszahozza Deant a jelenbe, az angyal ismét megkéri, hogy legyen Mihály porhüvelye. Amikor Dean ellenáll, ismét vissza akarja őt küldeni, de ekkor Castiel biztonságba transzportálja őt.


5.06 I believe the children are our future
Sam és Dean segítségét kéri Castiel, amikor a testvérek megtalálják Jesse Turnert, aki Julia Wright és egy démon fia. Castiel ragaszkodik hozzá, hogy Jesse-t meg kell ölni, mivel hihetetlen erős és egyetlen szavával képes lesz elpusztítani a Mennyországot, és nem lehet a fiút bebörtönözni, mert képes eltranszportálni magát bárhová. A fiúk ellenállnak és Cas megpróbálja megölni a fiút, azonban Jesse átváltoztatja őt egy kicsi akciófigurává. Castiel visszaáll eredeti alakjába, amikor Jesse végleg távozik.


5.08 Changing Channels
Amikor a fiúkat Trükkös rabul ejti a tévésorozatok világában, Castiel megjelenik az egyik tévés vetélkedőn, elmondja, hogy már napok óta a fiúkat keresi, megpróbálja őket kiszabadítani, de a Trükkös eltünteti őt, elküldi őt valahová. Majd később, amikor a fiúk egy másik műsorban vannak, Castiel kissé sebesen és véresen megjelenik, elmondja, hogy nincs sok idejük, de annyit még el tud árulni, hogy szerinte itt valami nagyon nincs rendben, a Trükkös jóval erősebb, mint lehetne, mielőtt az megjelenik és ismét elteleportálja valahová őt.  Végül, amikor kiderül, hogy a Trükkös nem más, mint Gábriel, Dean "kérésére" Gábriel visszahozza Cas-t.



5.10 Abandon All Hope
Az epizód elején Castiel követi a Crowley nevű démont egészen annak birtokáig, azonban a birtok Enochiai pecsétekkel van védve, Cas nem tud bemenni. Amikor másnap megérkeznek Missouriba, Cas észreveszi, hogy egy csomó Kaszás van a kisvárosban. Megpróbálja kitalálni, hogy mi folyik itt, azonban Lucifer csapdába ejti őt, és megpróbálja rábeszélni, hogy álljon mellé, azonban Cas nemet mond. Amikor Lucifer elmegy a dolgára, Meg marad ott Cas-szel, Cas megpróbálja elmagyarázni Megnek, hogy előbb-utóbb őket is megöli Lucifer, de Meg nem hisz neki. Ekkor Cas elkapja Meget és az égő körre dobja, így megszakad a kör és Cas kiszabadul. Miután sikerül megszöknie, megkeresi Deant és Samet és elmenekíti őket a városból.

5.13 The Song Remains the Same
Miután Anna meglátogatja Deant álmában és arra kéri, hogy találkozzon vele, a találkahelyen Castiel jelenik meg Dean helyett. Castiel nem hisz Annának, aki azt állítja, hogy megszökött, hanem úgy véli, hogy elengedték őt egy küldetés miatt. Anna megpróbálja rábeszélni Castielt, hogy segítsen neki megölni Samet, mivel ha Lucifer nem tudja őt porhüvelyeként használni, akkor meg tudják őt állítani. Castiel nem megy bele a tervbe, ezért Anna visszautazik 1978-ba. Castiel egyedül akar utánamenni, mert tudja, hogy a csökkent képességei miatt veszélyes az időutazás. Azonban a fiúk hajthatatlanok és együtt mennek vissza 1978-ba. Castielnél súlyos mellékhatások lépnek fel, nem tud a fiúknak segíteni, egy motelben "ápolja" magát.  Amikor később Mihály visszaküldi a fiúkat a jelenbe, Castiel is visszajuttatja magát, de nagyon rossz bőrben van.

5.14 My Bloody Valentine
Sam és Dean furcsa halálesetek után nyomoznak Valentin nap előtt. Az egyik áldozat szívén Sam észrevesz egy angyalpecsétet. Cas segítségét kérik, aki felismeri a jeleket. Elmondja, hogy egy Kupidó jelölte meg őket, azt jelenti, hogy egymásnak vannak teremtve. Cas, Sam és Dean elmennek egy étterembe, ahol gyanítják, hogy a kerub hamarosan meg fog jelenni. Amíg várakoznak, Cas megeszi Dean hamburgerét, majd megjelenik Kupidó, akit Cas csapdába ejt az étterem raktárában és kényszeríti, hogy megmutatkozzon.

Kupidó meztelen emberként manifesztálódik és mindegyiküket meg akarja ölelni. Kikérdezik a kerubot a furcsa halálokról, aki elkezd sírni. A kerub elmondja, hogy semmi köze a halálesetekhez.

Később Sam összecsap egy démonnal, és elveszi annak az aktatáskáját. A motelszobában Sam és Dean kinyitják a táskát, amelyből fény szivárog. Cas megjelenik - kezében egy zacskó hamburgerrel - és elmagyarázza, hogy a táskában egy lélek van. Sorban eszi a hamburgereket, és elmondja, hogy az Éhínség a városban van, az okozta az áldozatok furcsa, éhező viselkedését. Az Éhínség jelenléte még Cast is befolyásolja, ugyanis Jimmy, a porhüvelye imádja a vörös húst.

Sam hasznavehetetlen, mert éhezik a démonvérre, így Cas és Dean indulnak el megkeresni a lovast. Cas egyfolytában eszik, azt mondja, hogy a hamburger boldoggá teszi őt. Megtalálják az Éhínséget, de Cas figyelmét eltereli egy tál nyers darált hús, Deant pedig elfogják. Sam beállít, miután megölt két démont és megitta a vérüket, az erejével legyőzi az Éhínséget, azután bezárják őt Bobby pánikszobájába. Cas próbálja megnyugtatni Deant, hogy Sam rendbe fog jönni, ha a vér kiürült a szervezetéből, de Dean távozik.

5.16 Dark Side Of The Moon
Miután Samet és Deant megölik és a Mennybe kerülnek, Dean az Impalában ébred fel. Ott van a fiatal Sam is, és Dean rájön, hogy újraéli egy boldog emlékét. Visszamegy a kocsihoz és meghallja Castiel hangját a kocsi rádiójából. Castiel elmondja Deannek, hogy meghalt és a Mennyben van. A zavarodott Deannek azt mondja, hogy kövesse az utat, hogy megtalálja Samet, majd zörej hallatszik a rádióból és Dean ismét magára marad.

Amikor Dean és Sam újra találkoznak, egy fénysugár pásztázza át a szobát, Sam és Dean menedéket keresnek, amikor a fény eltűnik, a tv bekapcsol, ismét Cas lép kapcsolatba a fiúkkal. Felbukkan Cas arca a képernyőn, figyelmezteti a fiúkat, hogy kerüljék a fényt, ugyanis Zakariás így keresi őket. Arra kéri a fiúkat, hogy keressék meg a Józsué nevű angyalt, aki a Kertben él. Ugyanis a hírek szerint Józsué az az angyal, akivel Isten beszél, ő az egyetlen esélyük megtalálni istent a földön.

Amikor Sam és Dean végül beszélnek Józsuével, az elmondja nekik, hogy Isten mentette meg őket Lucifertől és ő támasztotta fel Castielt is, de Isten belefáradt, nem hajlandó többet tenni azért, hogy megállítsa Lucifert és a Világvégét. Visszaküldi a fiúkat a Földre, ahol elmondják az aggasztó híreket Casnek.

Cas teljesen hitetlenkedve, abban reménykedik, hogy Józsué talán hazudott. Amikor Sam köli, hogy szerintük Józsué nem hazudott, Cas elhallgat. Elindul az ajtó felé, majd megáll és felnéz, és így szól: "Te rohadék... Én hittem..." Majd visszaadja Deannek az amulettjét, közli, hogy "Értéktelen.", majd eltűnik.

5.17 99 Problems
Miután Sam üzenetet hagy Cas hangpostáján, az angyal részegen jelenik meg. Segít a fiúknak felfedni, hogy a babilóni szajhával van dolguk, akit cédrusfából készült karóval lehet megölni. Castiel megsérül, amikor a szajha rátámad.

5.18 Point of No Return
Cas segít Samnek elvinni Deant Bobbyhoz, amikor Dean arra készül, hogy igent mondjon Mihálynak. Az angyal nyilvánvalóan haragszik Deanre. Miközben vitatkoznak, Casnek hirtelen látomása támad. Egy erdős helyen találja magát - ahol az angyalok feltámasztottak valakit. Amikor Cas megpróbálja kiszedni őt a sírjából, angyalok támadnak rá, de megöli őket. Visszatér Bobbyhoz a fiúval, aki nem más, mint Adam Milligan. Cas úgy véli, hogy az angyalok nem hisznek abban, hogy Dean igent fog mondani, ezért B-tervként feltámasztották John másik fiát, Adamet.

Amikor Sam, Bobby és Cas megpróbálnak valami terveit kieszelni, egyik szemüket Adamen tartják, Deant pedig bezárják a pánikszobába. Amikor Cas lemegy, hogy ellenőrizze Deant, az ráteszi a kezét egy angyalűző pecsétre, elküldve Castielt messzire, ő pedig megszökik.

Cas megtalálja Deant, aki épp egy prédikátort kér arra, hogy hívja az angyalokat, mert igent akar mondani Mihálynak. Castiel rátámad Deanre, elmondja, hogy ő nem a semmiért áldozta fel magát, nem azért lázadt fel, hogy Dean cserbenhagyja. Végül visszaviszi Deant Bobbyhoz, ahol megtudják, hogy az angyalok elvitték Adamet.

Castiel rájön, hogy hol tartják Adamet az angyalok, a helyet - a díszes szobát - erősen védik. Castiel elviszi Samet és Deant egy elhagyatott raktárépülethez, ahol szerinte a szoba bejárata van. Cas azt mondja, hogy be tudja őket juttatni, de öngyilkos küldetés lesz. Elmondja, hogy legalább nem kell végignéznie Dean bukását, ő ugyanis nem hisz már úgy Deanben, ahogy Sam.

A raktárépületben Castielre rátámadnak az angyalok, amikor közel érnek hozzá, feltépi az ingjét, kiderül, hogy angyalűző pecsétet karcolt a mellkasára. Ráteszi a kezét, az angyalok eltűnnek - vele együtt.

5.21 Two Minutes to Midnight
Castiel felhívja Deant, miután felébred egy kórházban, ahol az orvosok azt hitték róla, hogy agyhalott.  Elmondja, hogy egy rákászhajón találtak rá és nem tud teleportálni a fiúkhoz és most már gyakorlatilag ő is ember. Bocsánatot kér Deantől és leteszi a telefont.

Amikor Deant és Samet elkapja a Pestis, felbukkan Castiel, levágja a lovas gyűrűjét az ujjáról.

Castiel csatlakozik Samhez és Bobbyhoz, hogy megállítsák a kamionokat, akik a croatoan vírust akarják leszállítani a sertésinfluenza elleni oltóanyag helyett. Útközben Cas elmondja, hogy szerinte Sam ötlete Lucifer csapdába ejtéséhez a lehető legjobb lehetőségük.

Cas azt is elmondja Samnek, hogy valószínűleg Mihály most Adamet használja porhüvelyeként.

5.22 Swan Song
Miután Sam és Dean megállapodnak abban, hogy hogyan juttatják vissza Lucifert a ketrecébe, Cas segít nekik démonvért szerezni Samnek. Detroitban Sam arra kéri Cast, hogy figyeljen Deanre és Bobbyre, ami Cas szerint lehetetlen. Miután Lucifer megszállja Samet, és átveszi felette teljesen az irányítást, Dean visszatér Cashez és Bobbyhoz. Amikor megkérdezi tőlük, hogy mi legyen, Cas azt mondja, hogy igyanak, amennyit csak tudnak. Dean nem hajlandó feladni, elmegy  a lawrence-i temetőbe, ahol Mihály és Lucifer készülnek a végső csatára. Dean mindenáron beszlni szeretne Sammel, Mihály nélkül. Castiel szentelt olajból készült molotov-koktélt dob Mihályra, aki eltűiik.

Lucifer emiatt haragjában ezer apró darabra robbantja szét Castielt, majd pár perccel később megöli Bobbyt is. Cas visszatér, miután Sam és Mihály belezuhannak a ketrecbe, úgy néz ki, hogy az angyali ereje visszatért, sőt még erősebb, mint volt. Cas meggyógyítja Dean sérüléseit és visszahozza Bobbyt az életbe. Hiszi, hogy Isten mentette meg őt.  Úton Bobbyékhoz Cas elmondja, hogy úgy döntött, visszatér a Mennybe, ahol Mihály nélkül valószínűleg kitört már a káosz. Dean megkérdezi tőle, hogy talán ő lesz-e az új seriff, mire úgy néz ki, hogy Casnek tetszik az ötlet.

6.03 The Third Man
Miután Sam és Dean rájönnek, hogy az ügynek, amiben nyomoznak köze van az egyiptomi csapásokhoz, Dean megpróbál kapcsolatba lépni Cas-szel, hogy segítséget kérjen tőle. Sam szkeptikus, ő már egy éve próbálkozott, de Cas nem jelent meg. Most azonban megjelenik, és Sam felháborodására közli, hogy Deannel sokkal szorosabb a kapcsolata, mint vele.  Cas azt is elmondja, hogy semmi ötlete sincs, hogy vajon ki és miért hozta vissza Samet. Elmondja azt is, hogy az apokalipszist követően fennálló fejetlenség során egy rakat hatalmas fegyvert elloptak a mennyből, köztük Mózes pálcáját.  Amikor rátalálnak Aaron-ra, Cas teleportálja mindannyiukat a hotelszobába, ahol közli, hogy egy bizonyos módon ki tudja nyerni a fiú szívéből az információt, hogy vajon kinek adta el a lelkét, de ez rettenetes fájdalommal fog járni a fiúnak. Dean tiltakozik, de Sam egyetért Cas-szel, aki végrehajtja a rituálét. Cas megtudja, hogy az egy közeli barátja, Baltazár áll az ügy mögött, akiről azt hitte, hogy meghalt. Ekkor megjelenik egy másik angyal és rátámad Cas-re.  Miután az angyal nem jár sikerrel és elmenekül, Cas elmondja, hogy Rafael maga köré gyűjtötte a szövetségeseit, az a terve, hogy átveszi a hatalmat a Mennyben és újra kezdi az Apokalipszist.  Cas egy rituálé segítségével beméri Baltazárt és egy nagy házban találnak rá. Cas bemegy a házba, ahol találkozik Baltazárral, aki elismeri, hogy ő lopta el Mózes pálcáját más tárgyakka egyetemben, de nem hajlandó visszaadni őket Castielnek. Baltazár közli Cas-szel, hogy csak az ő példáját követte, amikor fellázadt és semmi oka sincs arra, hogy belekeveredjen az angyalok háborújába, mivel a harcnak úgysem lesz soha vége. Baltazár elmenekül, amikor Rafael megjelenik pár másik angyal kíséretében a ház előtt. Sam és Dean az angyalűző pecséttel elűznek két angyalt, Cas pedig megöl egyet a pengéjével, m De Cast legyőzi Rafael. Ekkor ismét megjelenik Baltazár, Lót sójának segítségével elpusztítja Rafael porhüvelyét. Sam és Dean csapdába ejtik Baltazárt égő szentelt olajas körben és arra kényszerítik, hogy adja vissza Aaron lelkét. Még többet is akarnának, de Cas szabadon engedi őt, mivel Baltazár megmentette őt.  Mielőtt a fiúk bármit is mondanának, Cas eltűnik.

6.06 You Can't Handle the Truth
Cas megjelenik, miután Dean hívja - és hívásában elmondja, hogy lehet, hogy ráakadt egy a mennyből ellopott fegyverre, Gábriel kürtjére. Dean mérges Casre, amiért nem jelent meg előbb, holott szüksége lenne rá. Cas azt mondja, hogy semmit sem tud arról, hogy mi van Sammel. Arra a vádra, hogy nagyon megváltozott, közli, hogy háborúban állnak és szörnyűséges dolgokat követelnek rajta - de részletekbe nem bocsátkozik. Eltűnik pár másodpercre és közli, hogy nem Gábriel kürtje a ludas a városban zajló eseményekért . Mielőtt újra eltűnik, elmondja Deannek, hogy nagyon szeretne segíteni neki Sam dolgában.

6.07 Family Matters
Miután Dean laposra veri Samet és kikötözi őt egy székbe, Cas segítségét kéri, hogy rájöjjenek, mi történt Sammel. Cas kikérdezi és megvizsgálja Samet és megállapítja, hogy Samnek nincs lelke - valószínűleg a ketrecbe maradt. Majd megvizsgálja Samuelt is, megállapítja, hogy az ő lelke érintetlen. Majd távozik, mert az angyaloknál még mindig dúl a polgárháború.

6.10 Caged Heat
Sam úgy véli, hogy segítségre van szükségük, ezért lecsalja Cast. Aki vonakodik, hiszen rengeteg dolga lenne a mennyben is., hiszen még mindig háborúban állnak.  Sam megfenyegeti őt, Cas végül beadja a derekát és megpróbálja bemérni Crowleyt, azonban nem sikerül neki.  Mielőtt elmennének Crowley börtönébe, Cas még elmondja Deannek, hogy nem biztos benne, hogy képesek lesznek Sam testébe visszajuttatni a lelkét. Sam lelke már több mint egy éve be van zárva Mihállyal és Luciferrel, biztos abban, hogy elképzelhetetlenül szenved. Cas szerint Sam nem biztos, hogy túlélné, ha ilyen megcsonkított lelket kapna vissza.

Crowley börtönében elveszítik az utolsó két démont, mielőtt visszafognák sóvonallal a pokolkutyákat. Úgy döntenek, hogy Meg a legjobb esélyük visszafogni a kutyákat, Meg szenvedélyesen megcsókolja Cast, és közben a kabátja alá nyúl - hogy megszerezze Cas kardját. Mindenki nagy meglepetésére Cas viszonozza a csókot, valószínűleg a pornófilm hatására, amit korábban nézett. Meg hátramarad, Cas azonban nem marad velük sokáig, mert Samuel elűzi őt a véres pecséttel. Menetközben Cas megtalálja Crowley csontjait és visszatér, hogy megmentse a fiúkat és Meget Crowley-tól. Követeli, hogy Crowley mondja meg őszintén, hogy vissza tudja-e adni Sam lelkét vagy sem, és Crowley beismeri, hogy nem. Castiel ekkor elégeti Crowley csontjait. Miután kijönnek a börtönből, elismeri, hogy nagyon rosszul áll a háború Rafael arkangyal ellen.

6.12 Like a Virgin
Miután a Halál visszaadta Sam lelkét és Sam több napig nem tér magához, Dean Cast kéri meg, hogy vizsgálja meg a testvérét. Cas megteszi, elmondja Deannek, hogy a lelke a helyén van,de nem tudja, hogy Sam valaha is magához fog-e térni. Nagyon haragszik Deanre, amiért Sam életét veszélybe sodorta azért, hogy visszakapja a lelkét. Majd mérgesen távozik.

6.15 The French Mistake
Dean és Sam éppen Bobby házában vannak, amikor megjelenik Baltazár. Azt mondja, hogy Rafael meg akarja ölni Castiel összes szövetségesét, ezért egy alternatív valóságba küldi őket egy kulccsal, amely azt a helyet nyitja, ahol a Menny lopott fegyvereit tárolja és ami segíthet Castielnek visszaállítani  a Menny békéjét. Sam és Dean a „Supernatural” tévésorozat forgatásán találják magukat, amely az ő életükről szól és mindenki összekeveri őket Jensen Ackles és Jared Padalecki színészekkel. Megpróbálnak kapcsolatba lépni Castiellel, de helyette Misha Collinsba botlanak, aki Castielt alakítja a sorozatban. Az epizód végén Rafael aktiválja a kaput a két világ között és a testvérek a saját világukban landolnak.  Rafael – most női porhüvelyben – a kulcsot követeli, de megérkezik Baltazár és felfedi, hogy az egész csak átverés volt, hogy megzavarják Rafaelt. Rafael megfenyegeti őt, de megérkezik Castiel és elmondja, hogy a fegyverek mostantól nála vannak. Rafael távozik, Cas visszaviszi Samet és  Deant Bobby házához és megígéri nekik, hogy hamarosan több mindent el fog nekik mondani arról, hogy mi folyik a Mennyben.

6.17 My Heart Will Go On
Miután Baltazár megváltoztatja a történelmet és a Titanic nem süllyed el, rengeteg apróság megváltozik a világban. A testvérek rátalálnak a Végzetre és utána erednek, nem bizonyul a legjobb ötletnek. Cas menti meg őket a haláltól. Elmondja, hogy  a Végzet mérges rájuk, amiért elhárították az apokalipszist és addig nem fog leállni, amíg meg nem halnak. Azt mondja, hogy meg kell ölniük a Sorsot, és Baltazárnak megvan az ehhez szükséges fegyvere. Így a fiúk lesznek a csali. Sam és Dean így egy sétára indulnak, hogy találkozzanak a végzetükkel, egész úton elkerülik a halált, egészen addig, amíg egy zongora majdnem rájuk esik, de félúton megfagy az idő.  Ekkor megjelennik Castiel és üdvözli Atropost, aki mérges rá, amiért tönkretette az életét.  Nem tudja, hogy mi történik legközelebb, pedig tudnia kellene. Cas közli, hogy a továbbiakban nem tartanak igényt a Végzet „szolgáltatásaira”. Atropos elmondja, hogy tudja, hogy Baltazár Castiel parancsára változtatta meg a történelmet. Minden a lelkekről szól. Azt mondja, hogy Baltazár új lelkeket alkotott a háborújukhoz. Cas tagadja a dolgot, de Atropos tudja, hogy igaza van. Közli, hogy amennyiben nem süllyesztik el újra a Titanicot, megöli Samet és Deant. Atropos nem hajlandó visszavonulni, figyelmezteti Cast, ha megöli őt, a két nővére nagyon bosszúszomjas lesz és Cas túl elfoglalt ahhoz, hogy minden pillanatban a testvéreken tartsa a szemét. Cas rájön, hogy a Végzetnek igaza van, ezért megállítja Baltazárt, aki hátulról rá akar támadni Atroposra. Ismét elsüllyesztik a hajót, amikor az idő újraindul, senki sem ott van, ahol volt. Sam és Dean az Impalában ébrednek fel, a My Heart Will Go On szól a rádióban. Azt hiszik, hogy álmodtak, furcsállják, hogy ugyanazt, ekkor megjelenik Cas és elmondja, hogy ez nem álom volt. Azt mondja, hogy Baltazár helyre hozta a hibáját, így biztonságban vannak. Ellen és Jo ismét halottak. Cas azt mondja, hogy azt akarta, hogy ők ketten emlékezzenek mindenre, ami történt, hogy tudják, hogy kicsoda is a Végzet valójában.  Nem mondja el nekik, hogy Baltazár valójában miért változtatta meg a történelmet.

6.18 Frontierland
Miután Sam, Dean és Bobby a Campbell könyvtár átkutatása  után rájönnek, hogy talán Samuel Colt tud nekik segíteni, hiszen ő 1861-ben megölt egy főnixet.   Deannek eszébe jut, hogy Castiel vissza tudja vinni őket az időben. Amikor Dean Castielt hívja, Rachel jelenik meg helyette, közli, hogy Castiel nagyon elfoglalt a háború miatt és nagyon ellenségesen viselkedik a fiúkkal. Cas megjelenik és elküldi Rachelt.  Cas közli, hogy csak 24  órára tudja őket visszavinni, különben előfordulhat, hogy nem tudja őket visszahozni. Sam nem boldog az időutazás miatt, de Dean – aki megszállottja a vadnyugatnak – repes a boldogságtól. Majd Cas visszaküldi őket 1861-be.

Amíg a testvérek a Vadnyugaton időznek Rachel egy elhagyatott raktárépületbe hívja Castielt, ahol számonkéri rajta, hogy vajon Cas „piszkos kis titka” igaz vagy csak pletyka. Rachel nagyon csalódott és rátámad Casre, aki meg is sebesül, de végül Castiel megöli őt. Cas Bobby házába megy, ahol pecsétet rajzol a saját vérével a falra, hogy távol tartsa az angyalokat. Castiel azt hazudja Bobbynak, hogy Rachel átállt Rafael oldalára és ellene fordult. Azt is elmondja, hogy a sérülése miatt nem tudja visszahozni a Winchestereket. Azt mondja  Bobbynak, hogy talán egy dolog segíthet, de az nagyon veszélyes: meg kell érintenie Bobby lelkét. De nagyon óvatos kell hogy legyen, különben Bobby felrobbanhat. Bobby belemegy, hogy Cas megérintse a lelkét, így az angyal elég erőt szerez ahhoz, hogy visszahozza  a testvéreket a múltból.

6.19 Mommy Dearest
Dean az egyik vadászpuskát tölti meg a főnix hamvaival, de fogalmuk sincs arról, hogy hol lehet Eve. Cas segítségét kérik, hogy segítsen megtalálni egy szörnyeteget, aki lehet, hogy segíteni tud nekik. Castiel Lenore-ral, a vámpírral tér vissza, aki elmondja, hogy egyedül marad, mert a társai nem tudtak ellenállni Eve hívásának. Elmondja nekik, hogy hol van Eve, majd könyörög a testvéreknek, hogy öljék meg őt, mert nem akar ismét gyilkolni. Sam és Dean vonakodnak, de végül Cas megöli a vámpírt.  Amikor Dean, Sam, Bobby és Cas megérkeznek Grants Passba, Cas rájön, hogy blokkolták az erejét, mégpedig Eve. A bárban mindenkit holtan találnak. Dean észreveszi, hogy furcsák a halottak, az egyiknek például vámpírfogai és ugyanakkor tüskéi is vannak. Úgy tűnik, hogy valamiféle láz ölte meg őket. Cast, Bobbyt és Samet elfogják a rendőrnek álcázott szörnyetegek, de Dean megmenti őket. Sam és Dean találnak két árva fiút az őrsön, Joe-t és Ryant – és Cas ellenvetése ellenére elfuvarozzák őket a nagybátyjuk otthonához. Amíg távol vannak, Cas kihallgatja Eve egyik gyerekét, aki elárulja Eve hollétét.

Találkoznak Eve-vel, aki elmondja, hogy Crowley egyáltalán nem halott, hanem az ő gyerekeit gyilkolássza.  Miután Dean megöli Eve-t, a szörnyetegek egyszerre támadnak az ebédlőben, de mivel Eve már nincs, Cas ereje ismét működik, és így az angyal egy robbanással megöli az összes szörnyet a helységben. Ezután Cas teleportálja magukat Joe és Ryan nagybátyjának az otthonába, hogy megállítsák a gyerekeket, akik már megölték a nagybátyjukat, de mindkét gyereket holtan találják, és emellett kény nyomait, úgy néz ki, hogy egy démon végzett velük. Cas később visszatér a vendéglőbe, megnézi Eve holttestét és a többiekét, eközben megjelenik Crowley,  aki elégedetlen amiatt, hogy ismét neki kell eltakarítania az angyal után.

6.20 The Man Who Would Be King
Castiel Istenhez imádkozik iránymutatásért, visszaemlékszik számos dologra – az evolúció kezdetére, Bábel tornyára, Szodomára és Gomorrára, de a legfőbb dolog, ami a gondolatait lefoglalja, az az hogy ő, Dan, Sam és Bobby hogyan akadályozták meg az Apokalipszist. A Végzet ellen mentek, a szabadságot választották, de az azóta történtek miatt Cas nem tudja, hogy helyesen döntöttek-e. Elhatározza, hogy elmondja a történetét.

Dean az Impalát vezeti, amikor Cas megjelenik mellette. Elmondja Deannek, hogy Crowleyt keresi és nem biztos benne, hogy  a démon még mindig él. Dean tisztázza, hogy Crowleyt megölni a legfontosabb dolguk, de azt mondja  Casnek, hogy még nem találtak semmit, mielőtt Cas távozik, Dean megkéri, hogy szóljon neki, ha nagy bajba kerülne.  Cas találkozik Crowleyval, aki éppen Eve testén kísérletezik. Cas emlékezteti Crowleyt a céljukra, ami a Purgatóriumba vezető ajtó megnyitása.   Cas elismeri, hogy tényleg így van, még mindig úgy érzi, hogy ő a Winchesterek őrzője, mindazért, amit együtt véghez vittek. Miután Cas feltámadt az Apokalipszis elhárítása után, meggyógyította Deant, feltámasztotta Bobbyt és lement a Pokolba kimenteni Samet. Azt hitte, hogy sikerül egyben kimenekítenie Samet, de már rájött, hogy túl arrogáns volt és tudnia kellett volna, hogy valami nincs rendben Sammel. Szóval amikor Crowley arra kéri, hogy öljék meg  a testvéreket, Cas határozottan nemet mond.

Eközben Sam és Bobby egy démont hallgatnak ki Crowleyről. Dean megjelenik, kiderül, hogy mindannyian gyanakszanak Casre, de Dean képtelen elhinni, hogy Cas együtt dolgozik Crowleyval. Azon tanakodnak, hogy talán „Superman átállt a sötét oldalra” és szükségük lesz a kriptonitra, Cas eközben láthatatlanul figyeli őket. A megkínzott démon elmondja, hogy egy Ellsworth nevű összekötőnek dolgozik. Cas attól fél, hogy ráakadnak a testvérek Crowleyra, ezért megöli Ellsworth-ot és a démonait.   Amikor Dean, Sam és Bobby megérkeznek Ellsworth főhadiszállására, semmit sem találnak, Cas pedig figyeli őket és visszaemlékszik arra, hogy visszatért a Mennybe, miután megállították az Apokalipszist. A többi angyal, köztük Rachel is hittek abban, hogy Isten támasztotta fel Castielt, így azt akarták, hogy ő vezesse őket, de Cas azt mondta, hogy mindannyian szabadok és nincs szükségük vezetőre. Az angyalok elvesztek irányítás nélkül, azonban Rafael közbe lépett. Azt akarta, hogy Cas hajoljon meg előtte, majd segítsen kiszabadítani Lucifert és Mihályt, hogy újra kezdődhessen az Apokalipszis. Amikor Cas elutasította, Rafael könnyedén kiütötte őt.

Cas számonkéri Crowleyt, közli, hogy a barátainak egy haja szála se görbülhet meg. Kiderül, hogy hogyan lett Crowley társa: miután Rafael olyan könnyen legyőzte őt, el akart menni Deanhez segítségért, de Crowley közbelépett és ajánlatott tett. Ketten együtt kinyithatnák a Purgatóriumot és mindannyian használhatnák a szörnyek lelkeit, hogy erősebbek legyenek. Casnek azonban nem volt ennyi ideje, így Crowley felajánlott neki 50 ezer lelket előlegbe, aminek segítségével Cas erősebb lett Rafaelnél, és elkezdődött a polgárháború a Mennyben.

Dean visszahívja a főhadiszállásra Cast, ahol Sam azt mondja neki, hogy rájöttek, hogyan nyomozzák le Crowleyt, Cas pedig egyenesen belesétál a csapdájukba. Meggyújtják körülötte a szentelt olajat és elkezdik kikérdezni a démonról. Elmondja nekik, hogy azért dolgozik együtt a démonnal, mert szüksége van rá, hogy legyőzze Rafaelt, arra kéri a testvéreket, hogy bízzanak benne. Azt is bevallja, hogy ő támasztotta fel Samet, amikor Sam megkérdezi, hogy Cas szándékosan hozta-e vissza a lelke nélkül, Cas tagadja.  Azt mondják az angyalnak, hogy rossz húzás volt együtt működnie a démonnal és ezt ő is tudja, ezért titkolózott előttük. Cas nagyon bűnbánónak tűnik, de amikor démonok közelednek, azt mondja a fiúknak, hogy már túl késő bármit tenni. Dean, Sam és Bobby elmenekülnek a démonok elől, Crowley pedig hamarosan megjelenik és kiszabadítja Cast.

Cas elmegy Deanhez. Elmondja neki, hogy szeretné, ha Dean megértené, hogy mit tesz és miért, és hogy az egész azért van, mert Dean megtanította őt arra, hogy létezik a szabad akarat. Dean elmondja Casnek, hogy úgy tekint rá, mint a testvérére, arra kéri Cast, bízzon benne és ne dolgozzon együtt Crowleyval. És ha továbbra is ki akarja nyitni a Purgatóriumot, Dean meg fogja állítani. Cas közli, hogy nem visszakozhat, bocsánatot kér, majd elmegy.

Cas Istenhez imádkozik. Miután elmondta a történetét, ismét azt kérdezi, hogy vajon helyesen cselekedett-e. Könyörög, hogy Isten küldjön neki jelet, azt mondja, ha nem kap útmutatást, megteszi, amit tennie kell. Isten azonban hallgat.

6.21 Let it Bleed
Castiel ellopja Moisha Campbell naplóját és nyomozni kezd H. P. Lovecraft után, aki kb 70 évvel ezelőtt kinyitott egy kaput egy másik dimenzióba. Castiel végig Bobby előtt jár a nyomozásban.

Sam imádkozni kezd Cashez, elmondja hogy Lisát és Bent elrabolta Crowley és a segítségét kéri. Castiel mindent hall, de nem válaszol, hanem elmegy Crowley-hoz.  Azt akarja, hogy a démon ne bántsa sem Lisát, sem Bent, Crowley pedig közli, hogy tartja magát a megállapodásukhoz.  Eközben Baltazár hívja Castielt. Megkérdezi tőle, hogy tényleg együtt dolgozik-e a démonnal, Cas azt hazudja, hogy nem, de Baltazár nem hisz neki. Aggódik Castiel viselkedése miatt és amiatt, hogyha sikerül a lelkeket kiszabadítania a purgatóriumból, fellrobbanhat, elpusztítva akár az egész földet. Castiel megkérdezi, hogy vele tart-e vagy sem, és Baltazár igent mond.

Castiel Deanhez indul és még épp időben érkezik, hogy megmentse őt egy démontól.  Elmondja Deannek, hogy nem tudott arról, mit tervez Crowley, de Dean nem hisz neki. Cas arra kéri Deant, hogy bízzon benne, bízzon a tervében és vissza fogja hozni Lisát és Bent, de Dean elutasítja Cas ajánlatát.

Miután Dean és Sam megmentik Lisát, Castiel bemegy a kórházba, ahol Lisa nagyon súlyos sérüléssel fekszik. Ismét bocsánatot kér, de Dean nem bocsát meg. Castiel meggyógyítja Lisát, de tudják, hogy ez már nem változtat semmin. Dean ezután arra kéri, hogy törölje ki Lisa és Ben emlékeit róla.  Később Castiel rátalál Dr. Visyakra, akire szüksége van a purgatórium kinyitásához.

6.21 The Man Who Knew Too Much
Castiel és Crowley addig kínozzák Dr. Visyakot, amíg el nem mondja nekik, hogyan tudják kinyitni a purgatóriumot. Megszökik és kapcsolatba lép Bobbyval és a fiúkkal, elmondja nekik a történetét, mielőtt meghal. Castiel ezután érkezik. Dean vitatkozni próbál vele, de Cas közli, hogy többé nem érdekli Dean véleménye. Megérinti Sam fejét, lebontja a mentális falat, majd közli, hogy rendbehozza őt, mihelyt Dean leáll.

Cas találkozik Crowley-val, aki előkészítette a szükséges hozzávalókat. Az angyal újra akarja tárgyalni a megállapodásukat, nem akar lelket adni Crowleynak, így megfenyegeti, vagy elmegy, vagy megöli. A démon távozik a vér nélkül.  Később Cas hívatja Baltazárt, elmondja neki, hogy valaki közülük áruló, elárulta őt Deannek. Baltazár megkérdezi, kire gondol, de Cas hazudik és azt akarja, hogy Baltazár nyomozzon, majd hátulról leszúrja és megöli Baltazárt.

Később Crowley visszajön egy rakás démonnal, Cas meg akarja őt ölni, de nem tudja, Crowleynak új társa van, Rafael. Castiel meglepődik az új társuláson, akik a vért követelik tőle. Cas átadja az üveget és távozik.  Crowley elkezdi a szertartást, és habár Bobby és Dean megzavarják, be tudja fejezni, azonban semmi sem történik. Cas megjelenik, Crowley pedig rájön, hogy kicserélte az angyal az üvegeket és saját maga hajtotta végre a rituálét. Castiel bemutatót tart az erejéből, Crowley eltűnik, Rafael kegyelemért könyörög, de Cas egy ujjcsettintéssel darabjaira szakítja Rafaelt.

Cas Dean és Bobby felé fordul és közli velük, hogy megmentette őket. Dean megköszöni, Cas közli, hogy ő mindig jó úton járt, csak Dean kételkedett benne. Dean arra kéri, hogy engedje ki a lelkeket magából, mielőtt rossz vége lenne és felrobbanna. Azonban Cas azt tervezi, hogy Rafael követőivel is végez.  Dean megpróbálja lebeszélni őt, emlékezteti arra, hogy valaha egy család voltak és már így is sok embert vesztett el és Casnek nincs szüksége ekkora hatalomra. Cas közli, hogy Dean csak fél és neki soha nem volt családja. Sam felkap egy angyalölő kardot és leszúrja vele Cast, de semmi se történik.  Cas többé már nem angyal:  „Én vagyok az új Istenetek, egy jobb Isten. Szóval vagy meghajoltok előttem és szeretni fogtok engem, Isteneteket vagy elpusztítalak benneteket.”

7.01 Meet The New Boss
Castiel kikiáltja magát Istennek és azt akarja, hogy a testvérek meghajoljanak előtte, azonban mivel rájön, hogy azok nem tisztelik őt, csak félnek tőle, megállítja őket, kigúnyolja őket, majd távozik – anélkül, hogy meggyógyítani Samet, akinek az elméjében zűrzavar uralkodik.

Castiel visszatér a Mennybe, ahol megöli Rafael követőit. Ezután pedig elkezdi a nagytakarítást, megjelenik egy kisváros templomában, ahol a tiszteletest azzal vádolja, hogy álszent és anélkül öli meg a férfit, hogy hozzáérne.  Eközben Dean és Bobby visszaviszik az eszméletlen Samet Bobby házához. Amíg Sam „pihen”, Dean és Bobby teljesen tanácstalanok, nem tudják mit kezdjenek Castiellel. Sam magához tér és azt állítja, hogy jól van. Eközben újabb hírek érkeznek: egy „fiatal, szexi férfiről esőkabátban”, aki Isten nevében intézkedik: megszűnik a Klu Klux Klán, eltűnnek a vallási vezetők, motivációs szónokok. Elpusztítja a korrupt vallási vezetőket, meggyógyítja a leprakolóniákat, eközben Crowley egy lakókocsiban bújkál. Castiel felbukkan nála, Crowley azt hiszi, meg akarja ölni, de ehelyett Cas felajánlja neki, hogy térjen vissza a pokolba ismét, mint a Pokol Királya, de csakis az ő utasításait követheti. Elmondja az angyal azt is, hogy szüksége van a Pokolra, hogy fenyegesse vele az ellenségeit és hogy Mihály és Lucifer ketrecének meg legyen a helye. Crowleynak nincs választása, elfogadja Castiel ajánlatát.

Eközben Bobbyéknál Deannek támad egy ötlete, megidézik Crowleyt. A démon átadja nekik az információkat, amivel magukhoz köthetik a Halált, hasonló módon, ahogy Lucifer kötötte magához az ötödik évadban, így a Halált utasítva megölhetnék Castielt.  Miután sikeresen és kalandos úton megszerzik a szükséges hozzávalókat, végrehajtják a rituálét és megidézik a Halált, a kötés is sikerül. A Halál azt hiszi, hogy Sam hallucinációi miatt idézték meg, de Dean meglepődik a híren. Dean elmondja, hogy azt akarják, hogy ölje meg Castielt, mielőtt meggyőznék őt, beállít maga Cas. Azzal fenyegeti őket, hogy megöl mindenkit, de Dean emlékezteti rá, hogy jelenleg ők irányítják a Halált. A Halál elmondja közben, hogy Cas nagyon rossz állapotban van, a porhüvelye tönkre fog menni és fel fog robbanni, emellett nemcsak a lelkeket hozta ki a Pokolból, hanem annál ősibb lényeket is. Még mielőtt Isten megteremtette az angyalokat és az embereket, megalkotta első szörnyetegeit: a leviatánokat. Később bezárta őket a Purgatóriumba, mert attól félt, hogy elpusztítják az egész világot. És most Castiel miatt ismét fenyegethetik az egész világot.

Castiel feloldja a kötést, majd elillan. A Halál közli, hogy segít nekik, mert idegesítőnek találta Castiel arroganciáját. Elmondja a testvéreknek, hogy a lelkeket vissza kell juttatni a Purgatóriumba, ehhez ismét meg kell nyitni az ajtót, amihez minden szükséges dolgot megtalálnak a laborban, ahol Cas kikiáltotta magát istennek, a nehezebb része, hogy meg kell győzniük Castielt arról, hogy mondjon le a hatalmáról.  A Halál felajánlja, hogy létrehoz egy holdfogyatkozást, hogy az ajtót ki tudják nyitni. Sam nem hajlandó feladni és Castielhez imádkozik. Eközben Cas egy kampányirodában tér magához, vérben fürödve és megborzadva veszi észre, hogy amíg nem volt magánál, lemészárolt mindenkit az irodában. Amikor meghallja Sam imáját, megjelenik és elismeri, hogy segítségre van szüksége.  A kis csapat visszaviszi Cast a laborba. Sam elindul a folyosó végén lévő szekrényhez az üveg vérért, amire szükségük van, Dean és Bobby pedig előkészítik az ajtót. Eközben Samnek hallucinációi támadnak, megjelenik előtte Lucifer, aki arról próbálja meggyőzni, hogy még mindig a pokolban van, minden más hallucináció.

Castiel bocsánatot kér mindenért Deantől, elmondja, ha lenne még ereje, meggyógyítaná Samet. Deant nem igazán hatja meg a bocsánatkérés, és ezt Castiel is tudja. Dean elindul megkeresni Samet, de nem találja meg, csak az üveg vért. Visszarohan a helységbe, ahol befejezik a rituálét. Megnyílik az ajtó, és a lelkeket elnyeli a purgatórium. Néhány pillanattal később Castiel összeesik és az ajtó bezárul.  Elsőre úgy tűnik, hogy Castiel meghalt, de feléled, Dean és Bobby megkönnyebbülnek. Felsegítik őt, el akarnak indulni megkeresni Samet, azonban mielőtt elindulnának, Castiel elkezd kiabálni, hogy rohanjanak, meneküljenek, mert nem tudja visszatartani a leviatánokat, akik még mindig benne vannak.  A leviatánok átveszik az irányítást Castiel porhüvelye felett, Dean és Bobby ledermednek, a lény pedig azt állítja, hogy Castiel meghalt és „a móka még csak most kezdődik”.

7.02 Hello Cruel World
Dean és Bobby szembesülnek azzal, hogy a leviatánok elfoglalták Castiel porhüvelyét, azonban Jimmy Novak teste képtelen magába fogadni őket. A test állapota gyorsan romlik. A leviatánok átveszik Cas teste felett az irányítást és kimennek a raktárból, Dean, Bobby és Sam követik a leviatánokat, akik még mindig Cas testében belesétálnak a közeli víztározóba. Castiel teste eltűnik a víz alá, majd pár másodperc múlva robbanás történik a víz alatt és fekete massza árad a víz felszínén, majd a víz ismét kitisztul. Bobby megjegyzi, hogy a csöveken át a leviatánok bárhová eljuthatnak. Dean megtalálja Castiel ballonkabátját a víz felszínén lebegve, de az angyal porhüvelyének semmi nyoma. A vadászok úgy vélik, hogy Castielt elpusztították a leviatánok. Dean elviszi magával a ballonkabátot, amikor otthagyják a víztározót. Később Bobby megpróbál beszélni Deannel Castiel haláláról, de Dean nem akar erről beszélni.

7.17 Born-Again Identity
Dean segítséget próbál szerezni Samnek, így jut el egy vadászhoz, aki  megadja neki egy különleges képességű gyógyító elérhetőségét, akit Emanuel Allen-nek hívnak. Dean elmegy Emanuel házához, ahol egy férfi Emanuelként mutatkozik be és azt mondja, hogy a felesége, Daphne épp pihen. De Dean észreveszi, hogy Daphne egy székhez van kötözve és a férfi felfedi, hogy démon. Dean elintézi a démont a tőrrel, aki épp Emanuel lábai elé zuhan, Emanuel pedig nem más, mint Castiel. Emanuel kiszabadítja a feleségét, közben megdöbben azon, hogy démonok járnak a Földön és Dean rájön, hogy Cas nem játssza meg magát. Dean úgy tesz, mintha nem tudná róla az igazat és arra kéri, hogy gyógyítsa meg a testvérét.  Amíg Dean és Cas a kórház felé tartanak, Emanuel elmeséli neki, hogy Daphne talált rá hónapokkal ezelőtt, amikor meztelenül sétált ki a vízból , az emlékei nélkül.  Dean elkezd mesélni arról, hogy Castiel mit tett a testvérével.    Emanuel megpróbálja megnyugtatni Deant és eloszlatni a bűntudatát. Órákkal később Dean megáll egy boltnál, Emanuelt a kocsiban hagyja és megpróbálja felhívni Samet. De rátámad három démon, Dean küzd velük, de végül az utolsó démontól Meg menti meg. Meg elmondja, hogy Crowley érdeklődik a gyógyító felől, kellene neki, de azt még nem tudja, hogy Emanuel nem más, mint Castiel. Meg meggyőzi a vonakodó Deant, hogy közös érdekük együtt dolgozni – legalábbis jelenleg.  Az utazás hármasban folytatódik tovább – elég kínosan, mert Meg nehezen áll ellen  a kísértésnek, hogy felhozza, tudja ki volt Emanuel korábban. Amikor odaérnek a kórházhoz, Emanuel és Meg megállapítják, hogy a kórházat démonok veszik körül, rájuk várva.  Miközben  Meg és Dean vitatkoznak egymással, Emanuel rájön, hogy mindketten ismerték őt a régi életéből és hogy ő Castiel, de semmire sem emlékszik. Meg bátorítja őt, hogy intézze el a démonokat. Amikor Emanuel elkezd hallgatni a bensőjére és elkezdi megölni a démonokat, Castiel memóriája visszatér, minden apró részletre emlékszik. Eközben a kórházban Marcus előkészíti Samet az elektrosokk terápiára és felfedi magáról, hogy démon, és magas feszültséggel kezdi el Samet kínozni.  Eközben Dean megpróbálja meggyőzni Castielt, hogy nem véletlenül élte túl a leviatánokat, így lehetősége nyílik helyrehozni a hibáit … kezdve Sammel.

Dean előveszi a csomagtartóból Castiel ballonkabátját és átadja neki. Pillanatokkal később Castiel a kórházban van, kifüstöli Marcust és megpróbálja meggyógyítani Samet. Azonban nem sikerül, később elmondja Deannek, hogy van más megoldás. Castiel átveszi Sam őrületét, így Sam épelméjűsége visszatér. De ez Castiel elméjébe kerül, ezentúl őt kísértik a hallucinációk Luciferről. Mivel Castiel nem képes vigyázni magára, a testvérek a kórházban hagyják páciensként a saját védelme érdekében.  Később Meg megjelenik a kórházban egy ápolói posztra pályázva. Dr Kadinsky felveszi Meget. A fiúk utolsó pár mondatából kiderül, hogy valószínűleg ők is tudnak arról, hogy Meg a kórházban fog dolgozni, hogy vigyázzon Castielre.

7.21 Reading is Fundamental
Castiel magához tér az elmegyógyintézetben, amikor Sam és Dean feltörik az agyagtáblát. Meg vele van és másnap reggel felhívja a testvéreket, elmondja nekik a hírt, de hozzáteszi, hogy Cas más lett. Amikor a testvérek megérkeznek, Cas megpróbál velük viccelődni és elég furcsának tűnik. Egyáltalán nem találják viccesnek és a zavaros információk, amiket mond, használhatatlanok. Megkérik az angyalt, hogy nézze meg a táblát, amit találtak, Cas elmondja, hogy azt Metatron, egy angyal írta, Isten szavát tartalmazza, de nem tudja elolvasni a tartalmát, mert azt nem angyaloknak szánták.  Dean és Meg összevesznek, a veszekedés idegessé teszi Castielt és eltűnik, Isten szavát leejti és az több darabra törik.

Dean megtalálja a kórház társalgójában az angyalt, egy asztalnál ülve. Dean számon kéri rajta a tábla eltörését és emlékezteti őt a múltbéli hibáira. Castiel felemeli a „Sajnálom” nevű társasjátékot és arra kéri Deant, hogy játszanak. Dean kérdezgeti őt, de az angyal nem ad olyan válaszokat, amik használhatóak lennének. Hirtelen Castiel közli, hogy Sam angyalokkal beszélget. Visszamennek Cas szobájába, ahol meglátja Hestert és Iniast, akik Kevin prófétáért jöttek. Castiel üdvözli az angyalokat, akik megdöbbennek azon, hogy Cas életben van. Hester mérges, amiért Castiel cserbenhagyta őket. Dean eközben angyalűző pecsétet rajzol a falra kívülről és elűzi az angyalokat.

Nem sokkal később, Meg, Kevin, Sam és Dean egy autóban utaznak, Castiel felhívja Meget. Néhány értelmetlennek tűnő mondat után kiderül, hogy Castiel kutyák között landolt, Meg megadja a koordinátáikat és Castiel a kocsiba terem. Letelepednek Rufus faházában, ahol Kevin nekiáll a kőtáblát lefordítani.

Meg kioson, megöl két démont, akiket korábban szúrt ki, amikor visszaér a faházhoz, ördögcsapdában találja magát. Sam és Dean azt hiszik, hogy elárulta őket, Castiel tisztázza őt, de elmondja, hogy a démonok megölése riasztotta az angyalokat, akik bármikor itt teremhetnek. Inias és Hester meg is jelennek, Meget a falnak lökik. Hester rátámad Castielre, azzal vádolja, hogy ellopták a prófétát. Elkezdi ütni-verni Castielt, kiabál vele mindazért, amit tett. Előrántja a pengéjét, hogy megöli Cast, de Meg hátulról leszúrja Hestert.

Inias veszi át a parancsnokságot a többi angyal és a próféta felett. Kéri Castielt, hogy csatlakozzon ismét a légiójukhoz, de Cas nemet mond, közli, hogy ő többé már nem a légió része.

Sam és Dean elolvassák Kevin fordítását, megtudják, hogy létezik fegyver a leviatánok ellen, és ehhez szükségük van egy bukott angyal vérére. Castiel mosolyogva átad egy üvegcse vért és közli, hogy „Mindig boldogan adom a vérem a Winchesterekért.” Amikor megkérdezik tőle, hogy most mit fog tenni, Cas azt válaszolja: „Nem tudom. Hát nem lenyűgöző?”, majd eltűnik.

7.23 Survival Of The Fittest
A Winchester testvérek Rufus faházában készülnek a leviatánok ellen, amikor megjelenik Meg Castiellel. Castiel még mindig zavarodottan viselkedik, de annyit azért elmond, hogy a leviatánok elrabolták Kevint és valószínűleg Castiel korábbi légiójának angyalai mind halottak, akik pedig nem, azok bújkálnak. Később megjelenik Crowley, aki nagyon biztos abban, hogy Castiel tud nekik segíteni abban, hogy megtalálják az igazi ál Dick Romant. Később Meg elmondja a testvéreknek, hogy mivel a leviatánok Castiel testében voltak, az angyal felismeri a leviatánokat az "áltestük" alatt is. Próbálják meggyőzni Castielt, aki azonban nem hajlandó harcolni, úgy érzi, hogy idáig is mindent tönkretett és ez ezután se lenne másképp. Dean megkéri őt, hogy vigye el őt egy "fuvarra", elmennek az Impaláért, ahol beszélgetnek egymással, végül Cas közli, hogy mégis velük megy és mindent megtesz, hogy sikerrel járjanak. Amíg Meg eltereli a leviatánok figyelmét, Cas, Sam és Dean beosonnak a főhadiszállásra, Sam megkeresi Kevint, Dean és Cas pedig Dicket keresik.Dean Cas segítségével megtalálja a laborban az igazi Dick Romant, beleböki a csontot, - ami hatástalan marad - Dick már kezdi legyőzhetetlennek érezni magát, amikor Dean előkapja az igazi fegyvert és átszúrja vele Dick nyakát, amíg Cas lefogja őt.  Furcsa energia csapódik ki Dickből, majd a leviatán felrobban. Ahogy a füst felszáll, Sam és Kevin ott állnak a laborban, Deannek és Castielnek azonban semmi nyoma. Megjelenik Crowley aki elmondja, hogy a fegyvernek volt egy kis hátulütője, ahogy általában Isten fegyvereinek. Crowley odarendel két démont, akik magukkal viszik Kevint, majd Crowley is távozik. Sam egyedül marad, hogy megküzdjön a maradék leviatánokkal. Eközben Dean magához tér - valami sötét helyen - Castiel elmondja neki, hogy csapdába estek a Purgatóriumban, ami tele van szörnyetegekkel, akik meg akarják őket ölni. Dean megjegyzi, hogy akkor talán ki kellene innen jutniuk, de mire megfordul, Castielnek semmi nyoma.

8.01 We Need To Talk About Kevin
Amikor Dean megszökik a Purgatóriumból Benny segítségével, Castielnek semmi nyoma. Dean később azt mondja Samnek, hogy Castiel „nem csinálta meg”. Azt is hozzáteszi, hogy „valami történt odalenn Castiellel”, és amikor a dolgok eldurvultak Castiel „csak úgy elment”. Sam megkérdezi, hogy akkor Cas halott és látta-e Dean meghalni, de Dean csak annyit válaszol, hogy eleget látott.

Később egy flashbackben láthatjuk, hogy Dean Castielt keresi. Később Benny felajánlja a segítségét Deannek, hogy kijussanak a Purgatóriumból,  Dean belemegy az üzletbe, egyetlen kikötéssel: előbb keressék meg Castielt.

8.02 What’s Up, Tiger Mommy?
Egy visszaemlékezésben láthatjuk, hogy Dean és Benny továbbra is Castielt keresik, elkapnak egy szörnyet, aki végül elmondja, hogy hol találják meg az angyalt. Dean megöli a szörnyet, majd eljutnak az említett helyre, ahol valóban ott van Castiel. Az angyal borotválatlan, piszkos, de láthatóan ismét épelméjű. Dean nagyon örül, hogy újra látja, de Cas nincs ennyire feldobva. Benny megvádolja az angyalt, hogy az cserbenhagyta Deant. Cas bevallja, hogy részben így is volt, de csak azért, mert vérdíj van a fején a Purgatóriumban és távol akarta tartani Deant a leviatánoktól és egyéb szörnyektől.

Dean elmondja, hogy Benny ismeri a kifelé vezető utat és azt akarja, hogy Cas is menjen velük. Cas először ellenáll, de Dean közli, hogy nem megy sehová nélküle, így az angyal beleegyezik, hogy velük tart.

A jelenben Dean találkozik az aukción egy Samandriel nevű angyallal, amikor a második kőtáblát akarják megszerezni. Az angyal megkérdezi őt Castielről, Dean  elmondja neki, hogy Cas nem jutott ki a Purgatóriumból. Az angyal azt mondja, hogy néhány angyal a hibái ellenére is úgy véli, hogy Castiel szíve mindig is a helyén volt. Samandriel véleménye szerint éppen ez okozta a bukását.

Az epizód utolsó jelenetében Castiel  egy nagy mélyedés felett kapaszkodik, megpróbál felhúzódzkodni, és Deant hívja segítségért.

8.05 Blood Brothers


Visszajátszásban láthatjuk, hogy Castielt, Deant és Bennyt szörnyetegek támadják meg a Purgatóriumban és Cas megöl egyet az ereje segítségével. Castiel és Benny úgy vélik, hogy nem biztos, hogy Castiel kijuthat a kapun, mivel nem ember és mindkettőjük szerint Cas jelenléte a közelükben túlságosan is felhívja a szörnyek figyelmét. Castiel és Benny is úgy vélik, hogy hátra kellene hagyni az angyalt, de Dean nem hajlandó cserbenhagyni a barátját. Mielőtt tovább vitatkoznának, Castiel megérzi, hogy közelednek a leviatánok, és túl közel vannak ahhoz, hogy el tudjanak teleportálni. Rohanni kezdenek, de két leviatán rájuk támad. Dean az egyiket lefejezi, eközben a másik majdnem megöli Castielt, de Benny megmenti őt.

Címke:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése