Menü

Szereplők
Hasonló témák

2012. november 5., hétfő

LILITH VEZÉR DÉMON A 66 PECSÉT

http://08da9681.yyv.cohttp://03589017.yyv.cohttp://983277c2.yyv.co

Lilith
Kaszt: Démon

Színészek:

Rachel Pattee (3.12)
Katie Cassidy (3.16)
Sierra McCormick (3.16 és 4.06)
Katherine Boecher (4.18 és 4.22)


Lilith fehér szemű démon,  valaha ő is ember volt. A legtöbb démon tudja róla, hogy ő volt az első démon. Lucifer szerezte meg a lelkét, miután isten kiűzte őt a Mennyből a viselkedése miatt. Haláláig számos démon vezetője volt, az ő halála volt az utolsó a 66. pecsétből.

Szeretett megszállni kislányokat, szórakoztatónak találta, hogy kínozta és megölte a kislányok családjait – a kislányok bőrében. Emellett szerette az újszülött bébik vérét inni.

Lilith – mint az első démon, jóval erősebb hatalommal bírt a többi démonnál.

Ereje hatástalannak bizonyult Sam Winchester ellen.  Telekinatikus energiával tudott tárgyakat mozgatni. A tenyeréből démoni fehér energiát tudott kilövellni, amivel bármit – démont, embert – meg tudott ölni, kivéve Samet, aki immunis volt Lilith erejére.

Lilith számos szerződést tartott a kezében, valószínű ő volt a főnöke az alkukötő démonoknak.  Emellett a Pokolkutyákat is irányítani tudta.



Epizódok:
3.12 Démonok márpedig vannak
3.16 Pokoljárás
4.06 Yellow Fever
4.18 The Monster At The End Of This Book
4.22 Lucifer Rising


3.09 Malleus Maleficarum
Tammi, a démon tesz először utalást Lilithre, azt mondja Samnek, hogy egy új vezető támadt fel és meg akarja ölni Samet.



3.12 Jus In Bello
Amikor Samet és Deant elkapja az FBI és a helyi rendőrségen zárják be őket, hamarosan megtámadja őket egy csapat démon. Megjelenik Ruby segíteni és elmondja, hogy Lilith küldte Sam után a démonokat, azt akarja, hogy öljék meg őt.


Az epizód végén egy nő és egy kislány jelenik meg az őrsön, a kislány megszólítja Nancyt, a titkárnőt és közli, hogy két testvért keres, az egyikuk „nagyon magas, a másik pedig igazán édes”. Victor Henriksen gyanakodva néz a kislányra, Nancy pedig megkérdezi a nevét. A lány közli, hogy Lilithnek hívják és a szemei fehérré változnak, amitől Nancy halálra rémül. Lilith felemeli a kezét és fehér fényt lövell ki belőle, amivel elpusztítja az egész rendőrséget és mindenkit, aki ott tartózkodik.



3.15 Time Is On My Side
Bela elárulja Deannek, mielőtt a pokolkutyák érte jönnének, hogy Lilith akarta, hogy ölje meg Samet, majd azt is elmondja, hogy Dean szerződését Lilith tartja a kezében.



3.16 No Rest For The Wicked

Bobby segítségével kiderítik a testvérek, hogy Lilith New Harmony-ban van, Ruby szerint épp a „szabadságát” tölti. Lilith megszállta egy kislány testét, aki a szüleivel és a nagyszüleivel él együtt. Megöli a nagymamát,a mikor a nagyapa segítséget kér a szomszédtól, őt is megöli. A szülei halálra vannak rémülve, rettegnek a kislánytól, aki csak játszik velük.
Az este folyamán megérkezik Sam és Dean, Sam meg akarja ölni a kislányt (aki éppen alszik, az édesanyja mellett). Az anya könyörög, hogy ölje meg a gyerekét, de Dean bejön és közbelép, ő tudja, hogy Lilith már nincs a kislányban. Sam segítséget kér ismét Rubytól, aki azt mondja, hogy már túl késő megmenteni Deant.  Amikor megérkeznek a Pokolkutyák Deanért, a fiúk elbarikádozzák magukat az egyik szobában, Dean – aki képes látni a démonok igazi arcát – rájön, hogy Ruby testét megszállta Lilith. Lilith a falhoz szögezi Samet, Deant pedig az asztalra.  Majd közli, hogy Samnek végig kell néznie, ahogy a pokol kutyái szétmarcangolják Deant. Majd az erejét Samre irányítja, azonban nincs rá hatással. Sam megfogja Ruby kését, hogy megölje vele Lilith-et, de az elhagyja Ruby testét.



4.02 Are You There, God? It’s Me, Dean Winchester
Castiel elmondja Deannek, hogy Lilith szabadította el a Tanúkat, ezzel feltört egyet a hatvanhat pecsétből, és ha az utolsó pecsétet is feltörik, Lucifer szabad lesz.


4.06 Yellow Fever
Lilith a Fremont lány alakjában jelenik meg Dean hallucinációiban és kigúnyolja őt, hogy megint meg fog halni. Emlékezteti őt az együtt töltött idejükre a Pokolban, és hogy a négy hónap valójában odalenn negyven év volt.





4.18 The Monster At The End Of This Book

Lilith egy fiatal nő testét szállja meg. Samet és Deant figyelmezteti a démon érkezésére Chuck, a próféta. Azt is elmondja nekik,  hogy Sam és Lilith „egy tüzes, szenvedélyes éjszakát” töltenek együtt. Dean azt akarja, hogy kerüljék el Lilithet, de Sam találkozni akar vele.

Végül Lilith és Sam egy hotelszobában találkoznak, ahol Lilith alkut ajánl: leáll a pecsétek feltörésével, cserében Sam és Dean életét kéri. Sam először vonakodik, megkérdezi, hogy Lilith miért gondolta meg magát. A démon elmondja, hogy megtudta, hogy ő meg fog halni, még mielőtt az apokalipszis beindulna.  Sam belemegy Lilith feltételeibe, aki elmondja, hogy a vele kötött alku többet igényel, mint egy csókot. Sam Lilith fölé hajol az ágyon, majd megfogja Ruby kését, hogy megölje vele, azonban a démon fölé kerekedik. Ekkor toppan be a szobába Dean és Chuck,  Dean követeli, hogy Lilith azonnal távozzon, még mielőtt egy arkangyal – aki Chuckot védi megjelenik és megöli őt. A szoba elkezd rázkódni , Lilith megijed és elhagyja a testet.

Később Dean megkérdezi Samet, hogy tényleg elfogadta volna-e az alkut, de Sam nemet mond, viszont hozzáteszi, hogy valami tényleg történhetett, mert Lilith fél.


4.21 When The Levee Breaks
Ruby elmondja Samnek, hogy Lilith volt „Lucifer elsője” – az első démon, akit emberből alkotott és hogy egyedül Lilith képes feltörni az utolsó pecsétet.



4.22 Lucifer Rising

Lilith halála az utolsó pecsét, és utána Lucifer szabad lesz.  Ezt egyedül csak az angyalok tudták – akik azonban azt akarják, hogy eljöjjön az Apokalipszis, ahogy Lilith és Ruby is. Ruby addig manipulálja Samet, amíg az az erejét használva meg nem öli Lilithet és feltöri az utolsó pecsétet, vagyis Lucifer kiszabadul.





Címke:
Démonok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése