Menü

Szereplők
Hasonló témák

2012. november 5., hétfő

LUCIFER ARKANGYAL AKIT KI TAGADTAK A MENNYORSZÁGBÓL

http://5d4f1df5.yyv.co

Kaszt: Arkangyal

Epizódok:

3.04 A bűn városa
4.21 When The Leeve Breaks
4.22 Lucifer Rising
5.01 Symphaty For The Devil
5.03 Free To Be You And Me
5.04 The End
5.10 Abandon All Hope
5.19 Hammer Of The Gods
5.22 Swan Song


3.04 A bűn városa
Lucifer nevét először Casey, a démon említi a harmadik évad negyedik epizódjában, a "Bűnös város"-ban. Elmondja, hogy amíg az emberek azt hiszik, hogy Isten a magasabb hatalom, a démonok addig Luciferben, a bukott angyalban hisznek. Casey azt is elmondja Deannek, hogy Lucifer valaha angyal volt, és hogy a nevének jelentése "Fényhozó". Casey azt is megjegyzi, hogy egyetlen démon sem látta még valójában Lucifert.



4.21 When The Levee Breaks
Ruby elmondja Samnek, hogy Lucifer volt az, aki az első démont létrehozta egy emberből, aki nem más, mint Lilith.



4.22 Lucifer Rising
1972-ben Azazal egy rövid időre beszélni tudott Luciferrel, aki arra utasította Azazelt, hogy találjon egy "különleges gyereket", valamint azt is elmondja, hogy Lilithre van szüksége feltörni a 66 pecsétet.

Kiderül az is, hogy a végső pecsét nem más, mint Lucifer első démonának, Lilithnek a halála. Sam ereje segítségével megöli Lilithet, ezzel feltöri az utolsó pecsétet és Lucifer szabad lesz.



5.01 Sympathy for the Devil
Lucifer kiszabadul és elkezdi keresni emberi porhüvelyét. Kiválasztja Nicket, akinek a családját megölték. Lucifer megjelenik Nicknek, Nick elhunyt felesége, Sarah alakjában. Elmondja Nicknek, hogy kicsoda ő és azt mondja, hogy azért száműzték őt a Mennyből, mert "túlságosan szerette Istent." Azt sugallja, hogy Isten vagy szadista vagy egyáltalán nem törődik az emberekkel, amiért hagyta, hogy megöljék a családját, valamint azt is elmondja, ha Nick beleegyezik, hogy használja a testét, igazságot fog szolgáltatni a családjának. Nick beleegyezik.



5.03 Free to Be You and Me
Lucifer Sam halott barátnőjének, Jessicának a képében jelenik meg Samnek. (Valószínű, hogy álmában.) Sam először azt hiszi, hogy tényleg Jessica az, majd az epizód végén megmutatkozik "igazi" arca Nick képében. Lucifer elmondja, hogy Nick a "b-terv" volt, ugyanis az igazi porhüvelye nem más, mint Sam. Sam visszautasítja, hogy az ördög porhüvelye legyen. Lucifer ekkor azt mondja, hogy nem fog neki hazudni, nem fogja őt átverni sem, de a végén Sam bele fog egyezni. Elmondja, hogy képtelen bemérni Sam tartózkodási helyét, valószínűleg az Enochiai pecsét tőle is védi a fiúkat.



5.04 The End
2014-ben a jövőbeli Dean azt mondja Deannek, hogy Sam meghalt öt évvel ezelőtt Detroitban. Később felfedi, hogy Sam valójában elfogadta Lucifer ajánlatát. A jövőbeli Dean és csapata (köztük Castiel és Chuck) azt tervezik, hogy áthatolva a kroatoan fertőzött embereken jövőbeli Dean megöli Lucifert. Azonban jövőbeli énjét megöli Lucifer, aki Sam testében van és fehér öltönyt visel. Elmondja Deannak, hogy teljesen mindegy milyen döntést hoz, öt év múlva ez fog történni.



5.10 Abandon All Hope
Lucifer a missouribeli Carthage-ban ki akarja engedni a Halált, a négy lovas egyikét. Castielt csapdába ejti szentelt olajjal készített égő gyűrűben és megkezdi a rituálét a Halál kiszabadítására. A Winchesterek megtalálják őt és amíg Sam eltereli a figyelmét, Dean fejbelövi őt a colttal. Azonban Luciferre nem hat a Colt, túléli a lövést, befejezi a szertartást és megidézi a Halált.



5.19 Hammer of the Gods
Amikor istenek egy csoportja csapdába ejti a testvéreket, hogy előcsalják velük Lucifert és megállíthassák az Apokalipszist, az istenek egyike, Merkúr - felveszi a kapcsolatot a Sátánnal és elárulja tartózkodási helyüket. Lucifer megjelenik - Merkúr megpróbálja behízelegni magát , azonban az közli, hogy soha nem szerette az árulókat és az ujja egy mozdulatával megöli az istent. Tovább halad az épületben a Winchester testvérek felé és megöli az összes útjába kerülő istent, Baldur  is megpróbál szembe szállni vele, de sajnos sikertelenül, az ördög pillanatok alatt végez vele. Káli is rátámad - de ereje hatástalan ellene. Ekkor megérkezik Gábriel - az angyalölő karddal sakkban tartva Lucifert, kimenekíti a fiúkat és Kálit az épületből. Gábriel szembenéz Luciferrel, számon kéri rajta a hisztis és gyermeteg viselkedését, közli vele, hogy ő is tudja, hogy atyjuk kedvence mindig is Lucifer volt. Gábriel azt is elmondja neki, hogy ő nem áll sem mellette, sem pedig Mihály mellett, ő az emberek oldalán áll - Lucifer megpróbálja őt meggyőzni és amikor nem sikerül, végül Gábrielt is megöli.

Az epizód végén kiderül, hogy a testvérek, ha meg tudják szerezni az apokalipszis lovasainak gyűrűjeit - mind a négyet - , akkor esetleg ismét be tudják zárni Lucifert a ketrecébe - oda, ahonnan kiszabadították.



5.22 Swan Song
Sam és Dean lenyomozzák Lucifert Detroitban, odamennek, hogy megpróbálják a Sátánt visszajuttatni a ketrecébe. Lucifer már vár rájuk, és két démoni testőre bekíséri a fiúkat hozzá. Sam végül igent mond Lucifernek, miután az erejével megöli a démonkísérőket, az arkagyal gyorsan elfoglalja a testét. Dean megnyitja a portált Lucifer ketrecéhez a lovasok gyűrűjével. Úgy tűnik, hogy Sam kontrollálja az ördögöt, elindul a portál felé, de Lucifer felfedi, hogy csak szórakozott Deannel és bezárja a kaput. Fogja a lovasok gyűrűit és elteleportálja magát.

Lucifer hagyja Samet beszélni, megpróbálja meggyőzni őt arról, hogy ő Sam igazi családja és mindig is összetartoztak. Lucifer felajánlja neki, hogy álljon bosszút azokon a démonok által megszállt emberekkel a múltjából, akik manipulálták az egész életét. Másnap Lucifer elutazik a Stull Temetőbe: ahol a végső harc vár rá Mihállyal. Megpróbálja meggyőzni Mihályt arról, hogy nem kellene harcolniuk, Istent hibáztatja mindenért, de Mihály ellenáll és közli, hogy ő "jó fia" az apjuknak. Mielőtt azonban összecsapnának, megjelenik Dean és megzavarja őket. Mihály ráparancsol Deanre, hogy távozzon, de Cas szentelt olajas molotov-koktélt dob Mihályra, aki eltűnik.

Lucifer mérgében, amiért Cas bántotta a testvérét, szó szerint ezer darabra robbantja Cast egyetlen ujjcsettintéssel. Majd rátámad Deanre, Bobby rálő Luciferre, az megfordul és eltöri Bobby nyakát. Az arkangyal tovább üti-veri Deant, azt mondja, hogy minden egyes csontját el fogja törni, mielőtt megölné őt. Mielőtt azonban újból lecsapna, észrevesz egy öreg játékkatonát az Impala hátsó ülése melletti hamutartóban, amit Sam tett oda még gyerekkorában. Ekkor eltelítődik boldog emlékekkel Sam életéből és Sam az emlékek és a családja iránti szeretet segítségével teljesen kordában tartja az ördögöt. Sam megnyitja a portált és már épp beleugrana, amikor megjelenik Mihály. Mihály követeli, hogy hadd küzdjön meg Luciferrel, mert ez a végzete, de Sam becsukja a szemét és elindul a portál felé. Mihály megragadja, hogy megállítsa őt, de Sam elkapja a karját és magával rántja őt. A portál bezárul mögöttük.  Nem tudni, hogy mi történt Luciferrel és Sammel, de láthatjuk, ahogy valaki Sam testében vagy maga Sam figyeli Deant néhány héttel később.



7. évad
Castiel ledönti a falat Sam elméjében, hogy a Winchestereket távol tartsa, amíg megküzd Rafaellel. Ezek után Sam hallucinálni kezd arról, hogy még mindig a Pokolban van, megjelenik előtte Lucifer - Nick alakjában - és azt mondja neki, hogy még mindig  a ketrecben van és soha nem távozott onnan. Ami a "feltámadása" óta történt az a legjobb kínzás számára Lucifertől.

Az arkangyal folyamatosan megjelenik Samnek, amikor az ébren van, kételkedést akar ébreszteni benne, hogy mi a valóság, van amikor felveszi Dean alakját. Sam megkérdezi Lucifertől, hogy miért nem vet véget a hallucinációknak és viszi vissza őt a Pokolba, Lucifer azonban azt akarja, hogy Sam megőrüljön és saját magát ölje meg.

Sam megpróbál ellenállni, úgy tesz, mintha Lucifer ott sem lenne, a kezén lévő seb megérintésével - ami figyelmezteti őt a valóságra - sikerült Lucifert egy időre eltüntetnie. Amikor a majdnem végzetes összefutás után a leviatánokkal a mentők kórházba szállítják, Lucifer ismét megjelenik és közli, hogy soha nem hagyja őt el.

Sam  a hetedik évad során folyamatosan látja Lucifert, de megpróbál tudomást sem venni róla. Azonban miután egyszer hozzászól, Lucifer ismét erőre kap, ezután Sam már képtelen aludni és öt napnyi nem alvás után Samet elüti egy autó, majd zártosztályra kerül. A hallucinációk tovább folytatódnak, Lucifer válogatott - és igen elmés - kínzási módszereket használ fel Sam ellen. Sam majdnem belehal, de ekkor Castiel visszatér és átveszi a Sam fejében lévő őrületet, Lucifer üdvözli Castielt, mint "testvérét" és Castiel a zártosztályon marad Lucifer társaságában.

Címke:
Angyalok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése