Menü

Szereplők
Hasonló témák

2012. november 5., hétfő

MIHÁLY ARKANGYAL//LUCIFER TESTVÉRE

http://89431ca0.yyv.co
Matt Cohan
Jake Abel (5.22)
Kaszt: Arkangyal


Epizódok:
5.01 Sympathy for the Devil
5.04 The End
5.08 Changing Channels
5.10 Abandon All Hope
5.13 The Song Remains the Same
5.18 Point of No Return
5.22 Swan Song

Mihály egyike a Mennyország arkangyalainak. Ő az egyike azon négy angyalnak, akik látták már Istent. Mihály Lucifer bátyja.



5.01 Sympathy for the Devil
 Zakariás felfedi az angyalok tervét: Mihály Deant használná porhüvelyeként és megölni Lucifert egyszer s mindenkorra. Mindazonáltal Mihálynak szüksége van Dean beleegyezésére ahhoz, hogy a testét használni tudja.



5.04 The End
 Lucifer ellenszegült Isten parancsának, miszerint hajoljon meg az emberiség előtt. Támogatást kért Mihálytól, de az Isten parancsára a Pokolba száműzte Lucifert.



5.08 Changing Channels
Gabriel párhuzamot von Sam és Dean végzete ("Tudtuk, hogy ez veletek fog véget érni. Mindig tudtuk." valamint Lucifer és Mihály kapcsolata között.  "Mihály, az idősebb testvér, mindig hűséges apjához, és Lucifer, az öccs, lázad apja terve ellen. Ti erre születtetek, fiúk. Ez a végzetetek! Mindig is ti voltatok! Ahogy a mennyországban, úgy a földön is. Az egyik testvérnek meg kell ölnie a másikat."



5.10 Abandon All Hope
Lucifer a következőket mondja: "Egyszer én is fiú voltam. Egy öccs. Volt egy testvérem, akit szerettem. Valójában bálványoztam. És egy nap arra kértem, hogy álljon mellém. De ő ellenem fordult. Szörnyetegnek hívott. És elhagyott engem."



5.13 The Song Remains the Same
Mihály akkor jelenik meg először, amikor Sam, Dean és Castiel visszautaznak az időben 1978-ba, hogy megállítsák Annát, aki meg akarja ölni Johnt és Maryt, hogy megelőzze Sam születését, így Lucifer nem tudná őt porhüvelyeként használni.

Mihály John Winchester testét használja ideiglenesen - John ebbe beleegyezik, amikor Mihály elmondja, hogy meg tudja állítani Annát, mielőt az megölné Maryt. Mihály Urielt visszaküldi a Mennyországba és megöli Annát.  Mihály a következőket mondja Deannek:

"Lucifer ellenszegült Atyánknak és elárult engem, de nem akarom ezt többé, ahogy te sem akarod megölni Samet. A testvérem, felneveltem őt, oly módon gondoskodtam róla, hogy a legtöbb ember meg sem tudná érteni, és még mindig szeretem őt. De meg fogom őt ölni, mert így helyes és mert muszáj."

Mihály azt is elmondja Deannek, hogy minden előre elrendeltetett és hogy "A szabad akarat csak illúzió, Dean, ezért fogtok igent mondani."

Mihály meggyógyítja Samet, majd visszaküldi őt és Deant a jelenbe. Mary és John memóriájából pedig kitöröl minden emléket erről a napról.



5.18 Point of No Return
Dean, miután nem lát más lehetőséget, hogy megmentsék a Földet beleegyezik, hogy Mihály porhüvelye legyen, amikor Zakariás megkínozza Samet és féltestvérüket, Adam Milligant (akit feltámasztottak, úgy mint Deant). Zakariás megidézi Mihályt, aki már úton van feléjük, amikor Dean megöli Zakarást az angyalölő késsel. Sam és Dean megpróbálnak megszökni, mielőtt Mihály megérkezne, de Adam csapdába esik a szobában, és amikor később Dean be tud menni a helységbe, Adamnek semmi nyoma., valószínűleg Mihály magával vitte. Technikailag Adam is lehet Mihály porhüvelye, hiszen a Winchester vérvonalhoz tartozik.



5.22 Swan Song

Miután Lucifer Sam testét használja, Mihály és Lucifer a Stull Temetőben találkoznak, hogy megvívják a végső csatát a kansasi Lawrence-ben. Lucifer megróbálja meggyőzni Mihályt, hogy nincs szükségük a harcra, de Mihály közli, hogy ő jó fia az Atyjuknak, már épp készülnek a harcra, amikor megérkezik Dean, aki követeli, hogy beszélhessen Sammel. Mihály elküldi őt, azt mondja, hogy neki már nincs joga itt lenni, de mielőtt bármit tenne Castiel szentelt olajból készült molotov-koktélt dob az arkangyalra, aki emiatt eltűnik néhány percre.  Amikor visszatér, Sam már uralja testében a Sátánt és megnyitja Lucifer ketrecét. Mihály követeli, hogy harcolhasson Luciferrel, megpróbálja Samet visszarángatni a portál széléről, azonban Sam megragadja őt, magával rántja és mindketten belezuhannak a portálba, ami bezárul mögöttük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése