Menü

Szereplők
Hasonló témák

2012. november 5., hétfő

BALTAZÁR ANGYAL!

http://a0ec298e.yyv.co

Kaszt: Angyal

Epizódok:

6.03 The Third Man
6.11 Appointment in Samarra
6.15 The French Mistake
6.17 My Heart Will Go On
6.21 Let it Bleed
6.22 The Man Who Knew Too Much


Baltazár végig Castiel mellett küzdött az utolsó angyali háborúban. Castiel azt gondolta, hogy az angyal meghalt. Valójában Baltazár amikor távozott a Mennyből, magával vitt számos hatalmas fegyvert, köztük Mózes pálcáját és Lót sóját. Mióta eljátszotta a saját halálát, a Földön élvezte az életet.



6.03 The Third Man
Sam, Dean és Cas rátalálnak Aaron Birch-re, miközben olyan zsaruk halála miatt nyomoznak, akiket az egyiptomi csapások segítségével öltek meg. A fiatal fiú elmondja, hogy ő tehet a rendőrök haláláról, ugyanis azok megölték a testvérét, a fiú eladta egy angyalnak a lelkét és az nekiadott egy darabot Mózes pálcájából. Castiel egy rítus segítségével rájön, hogy Baltazár volt az angyal, aki alkut kötött a fiúval. Ezután az enóki rítus segítségével rátalál Baltazár tartózkodási helyére.

Baltazár elmondja Cas-nek, hogy egyáltalán nincs szándékában visszatérni a mennybe és elmenekül, amikor Rafael és az angyalai körülveszik a házat. Castielt majdnem legyőzi Rafael, amikor Baltazár ismét felbukkan, Lót sójának segítségével elpusztítja Rafael porhüvelyét. Sam és Dean csapdába ejtik Baltazárt égő szentelt olajas körben és arra kényszerítik, hogy adja vissza Aaron lelkét.  Még többet is akarnának az angyaltól, de Castiel elengedi őt, mert az adósa.



6.11 Appointment in Samarra
Sam megidézi Baltazárt, megkérdezi tőle, hogy tud-e valami varázslatot, amivel a lelkét távol tarthatná a lelkétől. Baltazár borsot akar törni Dean orra alá, ezért elmondja Samnek, hogy amennyiben valami szörnyű bűnt követ el, mint az apagyilkosság, úgy a lelke képtelen lesz visszatérni a testébe. Azt is elmondja, hogy bár egy apa vére szükséges a varázslathoz, nem muszáj, hogy egy vérből valók legyenek.



6.15 The French Mistake
Baltazár hirtelen megjelenik Bobby házában és azt mondja Samnek és Deannek, hogy Rafael mindenkit meg akar öletni, aki segített Casnek. Nem igazán magyarázza el a helyzetet, hanem összeszed pár dolgot, varázsigét mormol és egy jelet rajzol az ablakra, majd Samnek ad egy kulcsot, hogy vigyázzon rá. Ekkor megjelenik Virgil, Rafael bérgyilkosa és Baltazár átlöki a fiúkat az ablakon, és ők egy másik univerzumba kerülnek. Az epizód végén kiderül, hogy Baltazár és Cas elterelésként küldték át a fiúkat. Addig amíg a fiúkra vadásztak, Baltazár átadta a lopott fegyvereket Casnek. Amikor Rafael megfenyegeti Baltazárt, megjelenik Cas , közli hogy a fegyverek nála vannak, így Rafael távozik.



6.17 My Heart Will Go On
Miközben a Winchester testvérek azután nyomoznak, hogy vajon a Titanicon utazó emberek leszármazottjait miért ölik meg, találnak egy képet a hajó személyzetéről és meglátják, hogy Baltazár  Freeley elsőtisztnek adta ki magát. Megidézik őt, aki elismeri, hogy visszament az időbe és megakadályozta, hogy elsüllyedjen a hajó. Azt állítja, hogy azért tette, mert utálta a mozifilmet és Celine Dion dalát. Azt is elmondja, hogy emiatt több "apróság" is megváltozott, például Ellen és Jo életben vannak, és Dean pedig egy Fordot vezet.

A testvérek rájönnek, hogy a Végzet készítette elő a gyilkosságokat és miután Cas épphogy megmenti őket, úgy döntenek, hogy megpróbálják a Végzetet ők megölni. Amikor legközelebb támad rájuk, Castiel megfagyasztja az időt és megjelenik. A Végzet azzal vádolja őt, hogy ő parancsolta meg Baltazárnak a hajó elsüllyesztésének megakadályozását. Cas mindent tagad, de hiába. Miközben beszélnek Baltazár a Végzet háta mögé oson egy arany tőrrel. Cas megállítja őt, és arra kéri, hogy menjen vissza, süllyessze el a hajót, csak így tudják Samet és Deant megmenteni a Sors elől.



6.21 Let it Bleed
Miután Sam és Dean már egyáltalán nem bíznak meg Castielben, Baltazárt hívják, amikor Crowley elrabolja Lisát és Bent. Elmondják Baltazárnak, hogy szükségük van a segítségére és azt is, hogy Castiel együtt dolgozik Crowley-val. Baltazár úgy tesz, mintha erről már tudna, de láthatóan meglepődik. Ezután felkeresi Cast és rákérdez az igazságra. Cas tagadni próbálja a tényeket, de Baltazárt nem tudja becsapni. Baltazár aggódik amiatt, hogy Cas ha kinyitja a purgatórium kapuját és befogadja azt a rengeteg lelket, felrobban, a bolygó nagy részével együtt. Cas megkérdezi, hogy Baltazárt vele tart-e és az igent mond.  Később Baltazár megjelenik Deannél, elárulja nekik, hogy hol tartják fogva Lisát és Bent, de mivel az angyalbiztos hely, nem tudja őket odáig elvinni.



6.22 The Man Who Knew Too Much
Amikor Sam eszméletlenül fekszik a pánikszobában, megjelenik Baltazár  és elárulja Bobbynak és Deannek Cas és Crowley tartózkodási helyét, de nem hajlandó többet segíteni. Később Cas megidézi Baltazárt és elmondja neki, hogy Deanék úton vannak hozzá és hogy nem tudja, ki árulta el őt. Azt mondja, hogy ő mindig a legjobbat teszi, de a barátai ellene fordultak. Baltazár azt mondja, hogy ő mindig a barátja volt, Cas ekkor felbukkan a háta mögött és megöli őt, tudja, hogy Baltazár árulta el őt.

Címke:
Angyalok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése