Menü

Szereplők
Hasonló témák

2012. november 6., kedd

URIEL ANGYAL!CASTIEL KATONÁJA!

http://335b4882.yyv.co

Robert Widsom
Matt Ward (5.13)


Epizódok:
4.07 It's the Great Pumpkin, Sam Winchester
4.09 I Know What You Did Last Summer
4.10 Heaven and Hell
4.16 On the Head Of A Pin
5.13 The Song Remains the Same

4.07 It's the Great Pumpkin, Sam Winchester
Uriel Castiellel együtt jelenik meg és úgy tűnik, hogy lelkesen végrehajtaná a parancsot, miszerint törölje el a várost a Föld felszínéről, hogy Samhain feltámadásával nehogy feltörjenek még egy pecsétet. Sam és Dean azonban megpróbálják elkapni a boszorkányt, még mielőtt ez megtörténne.  Uriel próbálja meggyőzni Castielt is, aki azonban azt mondja, hogy tartaniuk kell magukat az igazi parancshoz.
Az epizód végén Uriel megfenyegeti Samet, hogyha még egyszer használni meri az erejét, akkor nagy bajban lesz.

4.09 I Know What You Did Last Summer
Uriel Castiellel együtt jelenik meg, hogy megöljék Annát az epizód végén.


4.10 Heaven and Hell
Anna ideiglenesen elűzi Urielt és Castielt. Később, amikor az átokzsák védelme alatt vannak, Uriel megjelenik Deannek álmában, követeli Annát és felfedi, hogy nála van Anna lelke. Később, amikor az angyalok és a démonok egymással harcolnak, Anna visszaszerzi tőle a lelkét és ismét angyallá válik.

4.16 On the Head Of A Pin
Uriel Castiellel együtt jelenik meg, őt nevezik ki Castiel felettesének, mivel Castiel együttérez Deannel. Miután Dean nemet mond nekik, elrabolják Deant, hogy kínozza meg Alastairt, hogy rájöjjenek, ki gyilkolja az angyalokat.  A "kihallgatás" alatt, Castiel háta mögött Uriel gondoskodik arról, hogy az ördögcsapda, amely foglyul tartja Alastairt, megtörjön. Uriel egyike az angyalok azon csapatának, akik támogatják Lucifer kiszabadulását és azt akarja, hogy Alastair szabad legyen és megölje Deant. Amikor Castiel erre rájön, számonkéri Urielt, aki beismeri a tervét. Megpróbálta átállítani maga mellé az angyalokat és akik ellenálltak neki, azokat megölte. Megkéri Castielt, hogy csatlakozzon hozzájuk, de Castiel nemet mond. Majdnem megöli Castielt, de megjelenik Anna, aki végez Uriellel.


5.13 The Song Remains the Same
Amikor Anna visszautazik 1978-ba, hogy megölje Sam szüleit és megakadályozza Sam megszületését, a fiatal Urielnek azt hazudja, hogy a testvérek ölték meg őt a jövőben, így rábeszéli Urielt, hogy az segítsen neki a küldetésében. Azonban megérkezik Mihály arkangyal, megöli Annát és Urielt pedig visszaküldi a Mennybe.



Uriel a keresztény hitvilágban

Uriel, akinek nevének jelentése: "Isten tüze" egyike az arkangyaloknak, nevét általában az apokalipszissel hozzák kapcsolatba.

Urielt gyakran azonosítják a megbánás kerubjaként és angyalaként és úgy ábrázolják, hogy az Édenkert kapujában áll egy tüzes karddal, illetve angyalként, aki a mennydörgésre és a terrorra ügyel.

Uriel volt az az angyal, aki megvitatta az elesett angyalok vezetőinek a sorsát, köztül Azazelét. Ezra jelenésére utalva ő azok között az angyalok között van, akik a világ végén uralkodni fognak.





Címke:
Angyalok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése