Menü

Szereplők
Hasonló témák

2012. november 5., hétfő

RUBY SZABADITJA KI LUCIFERT

http://e634783a.yyv.cohttp://fb3f8dbb.yyv.co

Katie Cassidy
Genevieve Padalecki
Régen, még az 1350-es években Ruby boszorkány volt, aki eladta a lelkét Tamminak, majd a Pokolban rengeteg kínzás után ő is démonná vált. Van egy kése, amivel meg tudja ölni a démonokat. Azazel halála után fontos szerepet játszott abban, hogy Lucifert kiszabadítsák, azáltal, hogy évekig manipulálta Samet.

Kezdetektől fogva úgy állította be magát és úgy is viselkedett, mint a Winchesterek szövetségese, segített nekik harcolni a démonokkal, boszorkányokkal, megjavította a Coltot, közel férkőzött Samhez azzal, hogy azt állította, meg tudja menteni Deant az alku beteljesedésétől az alkukötő démonnal. Később bevallja, hogy nem tudja Deant megmenteni, de azt állítja, hogy segíteni szeretne Samnek felkészülni az életre Dean halála után, azt állítja, hogy ő még emlékszik arra, milyen volt embernek lenni. Dean ideje lejár, Lilith pedig visszaküldi Rubyt a Pokolba.

Miközben Dean a Pokolban van, Ruby visszatér Samhez. A gyászoló és zavart Sam  nem hajlandó vele szóbaállni, amíg Ruby megszállt valaki mást. Így Ruby talál egy nőt az egyik kórházba, akit agyhalottnak nyilvánítottak, így megszállja az ő testét. Ruby meggyőzi Samet, hogy segíthet fejleszteni az erejét, így majd megölheti Lilithet és bosszút állhat Dean halála miatt. Elkezdenek gyakorolni és démonvért itat Sammel, hogy fejlessze a hatalmát.

Miután Dean visszatér, Sam titokban tartja a Rubyval való kapcsolatát - továbbra is gyakorol és Ruby vérét issza, hogy meg tudja ölni Lilithet, aki sorban töri fel a pecséteket. Sam megbízik Rubyban, és összeveszik Deannel, aki többször kéri, hogy ne bízzon meg egy démonban.

Végül Sam megöli Lilithet, Ruby pedig elmondja, hogy Lilith halála volt az utolsó pecsét, így szabad az út Lucifernek. Közli Sammel, hogy nem a démonvér terelte el idáig, hanem a saját döntései. Amikor Lucifer kiszabadul, megérkezik Dean és megöli Rubyt a saját késével.



Epizódok:
3.01 A hét halálos bűn
3.02 A gyerekek jól vannak
3.04 A bűn városa
3.09 Végzetes Boszorkák
3.12 Démonok márpedig vannak
3.16 Pokoljárás
4.01 Lasarus Rising
4.02 Are You There, God? It's Me, Dean Winchester
4.03 In The Beginning
4.04 Metamorphosis
4.09 I Know What You Did Last Summer
4.10 Heaven and Hell
4.12 Criss Angel Is A Douchebag
4.16 On the Head Of A Pin
4.20 The Rapture
4.21 When The Levee Breaks
4.22 Lucifer Rising


3.01 A hét halálos bűn
Ruby akkor jelenik meg először, amikor Sam, Dean és Bobby a Hét főbűn démonait próbálják elkapni. Csatlakozik a harchoz, amikor Samet megtámadják, egy kés használ, amivel úgy tűnik, hogy képes démonokat ölni, majd rejtélyesen távozik.



3.02 A gyerekek jól vannak
Ruby találkozik Sammel egy kávézóban, úgy tűnik, hogy nagyon sokat tud a családjukról és Samről, azt kéri Samtől, hogy nézzen utána, mi történt az édesanyja barátaival. Miután Sam rájön, hogy az édesanyja összes barátja halott, követeli, hogy a lány, monda el kicsoda őt. Ruby felfedi, hogy démon, de elmondja, hogy ő Sam oldalán áll, és hogy tud neki segíteni Dean megmentésében.



3.04 A bűn városa
Bobby a Colt javításán fáradozik, amikor megjelenik Ruby. Bobby rálő, de nem hat rá a golyó. Ruby felajánlja, hogy segít neki megjavítani a Coltot. Amikor megjavítják a fegyvert, Bobby elviszi a fegyvert Samnek. Később Ruby és Sam vitatkoznak, Ruby azzal fenyegeti Samet, hogy odaadja a Coltot valaki másnak, aki használni is fogja a fegyvert, Sam pedig megfenyegeti Rubyt, hogy lelövi a Colttal. Ruby emlékezteti őt arra, ha megöli őt, akkor nem tud neki segíteni megmenteni Dean lelkét. Úgy említi magát, mint egy "kis bukott angyalt" Sam vállán.



3.09 Végzetes Boszorkák
Ruby megjelenik, hogy figyelmeztesse Samet és Deant, hogy maradjanak távol attól a várostól, ahol éppen most nyomoznak egy boszorkánykoven után. Elmondja, hogy egy démon van a városban, aki szívesen elkapná Samet. Dean megpróbálja lelőni a Colttal, de Sam közbelép. Amikor Dean majdnem belehal egy átokzsák hatásába, Ruby megmenti őt valami ellenszerrel. Amikor Tammi meg akarja ölni Samet és Deant, Ruby megjelenik és közli, hogy ő Tammi oldalán áll, majd megpróbálja megölni őt a késével. Tammi felfedi, hogy régen Ruby is egy boszorkány volt, aki eladtaneki a lelkét. Miután Dean megöli Tammit Ruby késével, Ruby elmondja, hogy egyszer minden démon ember volt, de az idők alatt elveszítették minden emberségüket, de ő még emlékszik rá, hogy milyen embernek lenni és segíteni akar az emberiségen. Ruby felfedi, hogy nem tudja Deant megmenteni a Pokoltól, de fel tudja készíteni Samet arra, hogy Dean halála után egyedül folytassa a harcot a démonokkal.



3.12 Démonok márpedig vannak
Amíg a fiúkat ostrom alá vonják a démonok a rendőrőrsön, megjelenik Ruby. Elmondja, hogy a démonok Lilith démonai, sam démoni riválisáé,  aki holtan akarja látni Samet. Ruby elmondja, hogy tud egy varázsigét, amivel a környéken lévő összes démon elporlad, magát beleértve. Azonban a varázsigéhez fel kell áldozni egy szüzet. Nancy felajánlkozik, de Dean vehemensen ellenzi a tervet és meggyőzi Samet is, hogy inkább harcoljanak a démonokkal, ahelyett, hogy valakit is feláldoznának. Ruby dühösen távozik.

Miután a fiúk távoznak a rendőrségről, úgy tűnik, hogy győzelmet arattak a démonok felett, Ruby megjelenik a motelszobában és kéri, hogy kapcsolják be a tévét, ahol bemondák, ahol épp bemondják a hírekben, hogy mindenki meghalt a rendőrőrsön gázrobbanás következtében. A hátramaradt embereket lemészárolta Lilith.



3.16 Pokoljárás
Utolsó kísérletkén, hogy megmentse Deant a pokoltól, Sam megidézi Rubyt. Ruby elmondja, hogy Samben megvan az erő Lilith legyőzéséhez, de dean közbelép, és csapdába ejti egy ördögcsapda alatt Rubyt és ellopja  a kését.

Ruby megszökik és követi a fiúkat a házhoz, ahol Lilith egy családot kínoz. A házban megtalálják a kislányt, akit Lilith megszállt, de rájönnek, hogy már elhagyta a kislány testét. Sam Rubyhoz fordul ismét segítségért, de Ruby azt mondja, hogy már túl késő megmenteni Deant. Amikor a pokolkutyák jönnek Deanért, a fiúk elbarikádozzák magukat az egyik szobában. Dean, aki képes már látni a démonok igazi arcát, rájön, hogy a Ruby által megszállt testet most már Lilith birtokolja. Lilith azt mondja, hogy elküldte Rubyt "nagyon, nagyon messzire."



4.01 Lasarus Rising

Ruby visszatért és egy másik testet birtokol. Mióta Dean meghalt, úgy néz ki, hogy Ruby megtanította Samet arra, hogy használja az erejét. Sam képes úgy kiűzni egy démont a megszállt testből az erejével, hogy a megszállt emberek életben maradnak.




4.02 Are You There, God? It's Me, Dean Winchester
Ruby rájön, hogy Deant egy angyal mentette meg. Azt mondja Samnek, hogy ő most egy időre eltűnik, mert fél az angyaloktól, még akkor is, ha Ruby Samnek segít.


4.03 In The Beginning
Az epizód elején Sam távozik a szobából, amíg Dean alszik és elmegy valahová Rubyval.



4.04 Metamorphosis
Dean megtalálja Samet és Rubyt és szemtanúja lesz, ahogy Sam száműz egy démont. Ruby és Dean egymásnak ugranak, és Sam megkéri, hogy Ruby menjen el, vigye el az embert a kórházba.



4.09 I Know What You Did Last Summer
Ruby tájékoztatja Samet és Deant, hogy egy Anna nevű lányt keresnek a démonok. Ruby segít megmenteni Annát, amikor Alastair rájuk támad.

Dean megkérdezi Samet, hogy miért bízik ennyire Rubyban. A következő visszajátszásban megtudhatjuk, hogy amikor Dean meghalt, Lilith kiengedte Rubyt a pokolból azzal a feltétellel, hogy megöli Samet. Ehelyett azonban megölte azokat a démonokat, akik vele voltak és felajánlotta Samnek, hogy segít neki. Az összetört Sam visszautasította a segítségét és azt követelte, hogy hagyja el a testet, amit megszállt.

Ruby megszállja egy nő testét, aki agyhalott és kómában van, a lelke már elhagyta a testét és visszatér Samhez. Ruby felajánlja, hogy segít Samnek használni az erejét, hogy bosszút álljon Lilithen, Sam elfogadja az ajánlatot. Eleinte elég sikertelenül próbálkozik, Ruby azonban megnyugtatja őt, hogy idővel egyre ügyesebb lesz majd. Később Sam jeleket talál, amik elvezetik Lilithez, és hiába kéri Ruby, hogy még ne menjen utána. Sam csapdába sétál, rátámad két démon, és Ruby menti meg őt.



4.10 Heaven and Hell
Ruby elmegy a keresztútra és felfedi magát Alastairnek. Ajánlatot tesz, hogy átadja Annát, ha Alastair engedi szabadon távozni őt meg a Winchester testvéreket. Alastair elfogja őt és kínozni kezdi a saját késével. De Ruby nem fedi fel Anna tartózkodási helyét, hanem azt mondja, hogy elkíséri őt oda.

Ruby elkíséri Alastair oda, ahol Anna és a fiúk vannak, a démonok és az angyalok pedig egymásnak esznek. Anna visszaszerzi a lelkét Urieltől. Alastair eltűnik. Uriel és Castiel távoznak, és meg tudjuk, hogy Ruby látszólagos felajánlkozása Alastairnek, a terv része volt.



4.12 Criss Angel Is A Douchebag
Ruby felkeresi Samet és közli, hogy csak vesztegeti az idejét, hiszen már 34 pecsétet feltörtek. Sam azonban azt mondja, hogy nem tudja merre vannak a pecsétek és hogy hogyan tudná Lilithet megállítani a pecsétek feltörésében. Ruby közli, hogy a probléma forrását kéne elintéznie, vagyis Lilithet. Sam azonban ellenáll és Ruby távozik.

Később Sam, miután elbeszélget Deannel, meggondolja magát, felhívja Rubyt és elhatározza, hogy levadássza Lilithet.



4.16 On the Head Of A Pin
Sam és Dean azt tervezik, hogy beszélnek Rubyval, aki talált néhány nyomot Lilith-hez, amikor Castiel és Uriel elrabolják Deant, hogy megkínozza Alastairt. Amikor Ruby megérkezik, egy varázsigét használva beméri Dean tartózkodási helyét. Sam azt mondja Rubynek, hogy "már hetek teltek el" és szüksége van arra, hogy "erősebb legyen." Ruby megvágja a karját és Sam az ő vérét issza, ez a forrása az ereje növekedésének.



4.20 The Rapture
Sam felhívja Rubyt, kétségbeesetten közli, hogy szüksége van a démonvérre, de Ruby nem válaszol a hívásra.



4.21 When The Levee Breaks
Miután Sam megszökik Bobby pánikszobájából, találkozik Rubyval. Miután Sam "táplálkozik" belőle, Ruby elmondja, hogy már csak két vagy három pecsét feltörése van vissza. Elmondja, hogy csakis  "Lucifer elsője" képes feltörni az utolsó pecsétet és az nem más, mint Lilith. Elmondja, hogy egyedül Sam képes megölni Lilithet. Azt is felfedi, hogy tudja, hol található egy démon, aki közel áll Lilith-hez.

Távozni készülnek, amikor megérkezik Dean és megpróbálja megölni Rubyt, de Sam megállítja őt. Ruby távozik, amikor a fiúk elkezdenek veszekedni.



4.22 Lucifer Rising
Ruby segít Samnek Lilith egyik démonát foglyul ejteni, aki elmondja, hogy Lilith hol lesz másnap éjjel. Miután Sam megöli Lilithet, Ruby felfedi, hogy együtt dolgozott Lilith-hel azon, hogy kiszabadítsák Lucifert. Elmondja azt is, hogy Samnek nem volt szüksége a démonvérre, a választásai, a döntései segítettek neki eljutni idáig, és használni az erejét.

Ruby elmondja, hogy Sam volt az egyetlen, aki ezt meg tudta tenni és mielőtt elmondaná, hogy miért, Dean betöri az ajtót. Sam lefogja Rubyt és Dean megöli őt a saját késével.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése