Menü

Szereplők
Hasonló témák

2012. november 5., hétfő

ALKUT KÖTŐ DÉMONOK

http://3b117fc5.yyv.cohttp://e771926d.yyv.cohttp://c56a7ce6.yyv.co


Alkukötő démon
Kaszt: Középszintű démon

Színészek:

Jeannette Sousa (2.08)
Ona Grauer (2.22)
Sandra McCoy (3.05)
Roan Curtis (3.15)
Drew Nelson (4.09)
Mark Sheppard (5.10, 5.20, 5.21, 6.04, 6.07)
Sharon Taylor (6.04)
Leslie Odom Jr (7.08)

Epizódok:

2.08 Alku a démonnal
2.22 Ha elszabadul a Pokol 2. rész
3.05 Esti mese
3.15 Az örök élet titka
4.09 I Know What You Did Last Summer
5.10 Abandon All Hope
5.20 The Devil You Know
5.21 Two Minutes To Midnight
6.04 Weekend At Bobby's
6.07 Family Matters


Az alkukötő démon vagyis a keresztút démona megállapodásokat, alkukat köt az emberekkel, teljesíti bármilyen kívánságukat, amiért cserébe a lelküket és az életüket kéri egy előre megbeszélt időpontban a jövőben. Az alkukat csókkal pecsételik meg, és a szerződés emberi szemmel láthatatlanul belevésődik az alkut kötő személy bőrébe.  A démonok ezen fajtájának vörös szemei vannak. Amikor az alkut kötő meghal - akár idő előtt, akár a szerződés lejáratkor pokolkutyák végeznek vele, a lelke a pokolba kerül. A szerződés ideje nagyon változó, de a leggyakoribb a tíz év.

A démont általában úgy kell megidézni, hogy egy dobozkát kell elásni egy keresztútnál, benne rituális tárgyakkal: egy fénykép az idéző személyéről, temetői föld, fekete macska csontja.


2.08 Alku a démonnal
Robert Johnson híres zenész szeretett volna lenni, úgyhogy megidézte a démont és alkut kötött vele, cserébe a hírnévért 10 év múlva a démoné a lelke. A démon az évek során több másik emberrel is alkut kötött az útkereszteződésben. Dean megpróbálja leállítani a démont, ezért megidézi. Becsapja a démont és csapdája ejti egy ördögcsapdával, és kikényszeríti a démonból, hogy törölje az alkukat.




2.22 Ha elszabadul a pokol II.
Sam halála után Dean megidézi a démont. Felajánlja a démonnak a saját lelkét, ha Sam visszakapja az életét. A démon egy évet ad Deannek. És közli, ha Dean megpróbál kibújni az alku alól, akkor Sam meg fog halni.






3.05 Esti mese
Sam megidézi a démont és követeli, hogy engedje el Dean alkuját. Amikor megfenyegeti őt a colttal, a démon megjegyzi, hogy Rubynak biztos köze volt a fegyver megjavításában. Elmondja Samnek, hogy hiába öli meg őt, attól az alku még nem szűnik meg, ő csak egy "eladó" és egy nála magasabb rangú démoné a szerződés. Miután közli, hogy Sam megkönnyebbülne Dean halálával, Sam megöli őt a Colttal.





3.15 Az örök élet titka
Visszajátszásban láthatjuk, ahogy a még kislány Bela ül a hintán egy - megszállt - kislánnyal, aki felajánlja neki, hogy segít neki megszabadulni a szüleitől. Amikor lejár a tíz év, a pokolkutyák megjelennek behajtani a fizetséget.

4.09 I Know What You Did Last Summer
Visszajátszásban láthatjuk, hogy Dean halálát követően Sam megidézi a démont. Felajánlja a saját életét Deanért cserébe, de a démon nemet mond: "Dean a Pokolban van, pont, ahogy akartuk. Megkaptunk mindent, pontosan úgy, ahogy azt kellett." Sam belevágja Ruby kését a démon tenyerébe - hogy megölte-e a démont vagy sem, az nem derült ki.




5.10 Abandon All Hope
Castiel lenyomozza a démon Crowley-t, és szemtanúja lesz, ahogy a démon egy befolyásos bankárral köt alkut. A bankár felé azt sugallja, hogy ő magasabb rangú, mint a többi alkukötő démon (valószínűleg ő a főnökük). Miután meggyőzi a férfit, hogy vele kösse meg az alkut, Crowley visszatér a házába, ahol démonok őrzik. Dean és Sam betörnek a házba, azonban az őrök elkapják őket, de Crowley megöli őket és átadja a Winchestereknek a coltot. Tudja, hogy a testvérek Lucifert akarják megölni és ez tetszik neki. Úgy véli, hogy mivel Lucifer az emberiség után a démonokat akarja kiírtani. Miután elárulja nekik Lucifer tartózkodási helyét, eltűnik.



5.20 The Devil You Know
Crowley felajánlja Samnek és Deannek, hogy segít megtalálni Pestist. Elmondja, hogy menekülnie kell, mert segített nekik korábban és Lucifer az örökkévalóságig akarja őt kínozni, ha rátalál. Miután segít a testvéreknek,  megjelenik Bobbynál, aki a Halált próbálja megtalálni. A démon megemlíti, hogy ő tudna segíteni, de ehhez Bobbynak alkut kell kötnie vele. Bobby kezdetben ellenáll és rálő a démonra. Crowley azt állítja, hogy csak ideiglenesen kéri a lelkét, később vissza fogja adni.


5.21 Two Minutes to Midnight



Crowley megtalálja a Halált, ő és Dean Chicago-ba mennek, hogy megtalálják. Felfedi, hogy nála van a Halál kaszája, amikor Cas megkérdezi, hogyan jutott hozzá, simán azt feleli, hogy ő a "Keresztutak királya". Crowley eltűnik, amikor Dean a Halállal beszél.



6.04 Weekend at Bobby's
Egy évvel ezelőtt Bobby alkut kötött Crowley-val, aki akkor megígérte, hogy Bobby lelkét afféle zálogként tartja magánál és ha Lucifer visszakerül a ketrecébe, vissza fogja adni azt Bobbynak, azonban Crowley szokásához híven nem tartja magát az ígéretéhez és nem akarja visszaadni Bobby lelkét. Bobby megidézi Crowleyt és csapdába ejti egy ördögcsapdában, de Crowley megfenyegeti őt az egyik Pokolkutyájával, így Bobby szabadon engedi a démont.

A jelenben Bobby egy alkukötő démont tart az alagsorában megkötözve, meg akarja tőle tudni Crowley igazi nevét - az emberét, aki halála után démon lett a pokolban, a sok kínzás után a démon elmondja, hogy Crowley most már a Pokol Királya, korábban egy skót férfi volt, a neve Fergus McLeod.  Miután Bobby megtudja a szükséges információkat, elégeti a démon csontjait, ezzel megölve a démont és a gazdatestet.

Bobby az információkat használva megtudja, hogy Crowleynak volt egy fia, Gavin, akinek megidézi a szellemét és információkat szerez arról, hogy az apját hová temették évszázadokkal ezelőtt. Sam és Dean elutaznak Skóciába és kiássák Crowley csontjait, azzal fenyegetik, hogy elégetik a csontjait, ha nem adja vissza Bobby lelkét. A démon eltörli Bobby alkuját a fenyegetés hatására, a csontjait pedig magával viszi.


6.07 Family Matters
Crowley azt állítja, hogy ő hozta vissza Samuelt és Samet az életbe és nála van Sam lelke. Dean kételkedik abban, hogy egy alkukötő démonnak ekkora ereje lenne, de Crowley emlékezteti rá, hogy ő most már a Pokol Királya. Azt akarja, hogy Sam lelkéért cserébe a Winchesterek segítsenek neki megtalálni a Purgatóriumot.



7.08 Season 7, Time for a Wedding
Guy egy alkukötő démon, aki megtalálta a kiskaput ahhoz, hogy kibújjon a megkötött alkuk alól és korábban begyűjthesse a lelkeket. Saját maga nem ölheti meg a szerződő feleket, de felbérel egy alacsonyabb rangú démnt, Jacksont, hogy az "véletlen balesetek" előidézésével ölje meg az embereket. Tizenöt ilyen alkut köt meg, mire a Winchesterek elfogják, Becky és Garth segítségével. Ekkor megjelenik Crowley, aki nagyon mérges Guyra,  amiért az a megszegett alkukkal rontja a Pokol hírnevét. Crowley alkut ajánl a testvéreknek: ők átadják neki  Guyt, akin példát fog statuálni, és cserébe eltörli Guy összes alkuját. Dean belemegy az alkuba és átadják Crowleynak a démont.



Címke:
Démonok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése