Menü

Szereplők
Hasonló témák

2012. november 11., vasárnap

MAJA TÚLVILÁG KAPUJA!

http://f4dd5efb.yyv.co http://c2c01b33.yyv.co
A maja túlvilág kapuja




Mexikói tudósok azt állítják, megtalálták a maják talán legfontosabb titkát. Állításuk szerint felfedezték a túlvilág kapuját, amit a maja mitológia megannyiszor említett.
A maja mitológia egyik legfontosabb könyve, az El Popol Vuh nevet viseli. E könyv írja le többek közt, hogy miként jutnak el a halottak a békés túlvilágra és, hogy mennyire nehéz utat kell bejárniuk. A könyv szerint egy vörös, egy fehér, egy sárga és egy fekete út létezik, de ezek közül csak egy az igazi.

A Yucatán Autonóm Egyetem és Antropológiatörténeti Intézet tudósai, most egy összefüggő barlangrendszerre leltek, ahol az említett könyv által leírtak mind megtalálhatók. A barlangok, földalatti folyosók és víznyelők, mind különleges mintákkal, rajzokkal és színekkel díszített. A 30-40 méter mélyen talált járatok mellett, egy szentélyt is felfedeztek, melytől egy út visz a túlvilág bejáratához, melyet finom munkával díszített kövek szegélyeznek. A sűrű növényzet alól előkerült mostani leletek talán a legértékesebbek eddig, hiszen korukat majdnem 2000 évesre becsülik.

Már a korábbiakban is felfedeztek hasonló rituális helyeket, ahol megannyi ékszert, kerámiát és falfestményt találtak, de nem volt ritka a sok emberi maradvány sem. Arra nem tértek ki a kutatók, hogy átlépték-e a maja túlvilág kapuját…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése