Menü

Szereplők
Hasonló témák

2012. november 5., hétfő

RAFAEL ARKANGYAL!

http://87908b2a.yyv.co


Kaszt: Arkangyal

Epizódok:
4.18 The Monster At The End Of This Book
4.22 Lucifer Rising
5.03 Free to Be You and Me
6.03 The Third Man
6.15 The French Mistake
6.20 The Man Who Would Be King
6.22 The Man Who Knew Too Much


Információk:
Rafael első megjelenése a negyedik évad fináléjában történt, azonban akkor nem használt porhüvelyt, így láthatatlan volt az emberi szemnek.
Rafael rendkívül hatalmas angyal, aki képes arra, hogy más angyalokat megsemmisítsen, miközben azok igaz formájukban vannak.
Bárhová képes teleportálni magát a Földön, emellett telekinetikus ereje is van.
Rafael angyali szelleme túl hatalmas az embereknek, amikor egy időre elhagyta Donnie Finnermant, a porhüvelyét, a férfi katatonikus állapotba került.


4.18 The Monster At The End Of This Book
Rafael támadásra készül, amikor Chuck Lilith közelébe kerül, megrázza a szobát, egészen addig, amíg Lilith el nem menekül.



4.18 Lucifer Rising
Rafael elpusztítja Castielt és a porhüvelyét, amikor Cas fellázad és segíteni próbál Deannek.



5.03 Free To Be You And Me
Rafael megszállja a porhüvelyét, Donnie Finnermant, amikor démonokkal csap össze egy benzinkútnál Mainbe-ben. A károkat robbanásnak tulajdonítják. Rafael elhagyja Donnie testét, aki kataton állapotba kerül és visszatér a Mennybe.  Később visszatér a Földre, amikor Castiel és Dean megpróbálták megidézni őt.  Egy elhagyatott épületben ölt testet, rövidre zárja az elektromos rendszert valószínűleg az egész keleti parton. Azzal fenyegeti Deant, hogy átadja őt Mihálynak, de Dean és Cas csapdába ejtik őt szentelt olajas körrel.

Kikérdezik őt, meg akarják tudni, hogy hol van Isten. Rafael azt mondja, hogy Isten halott és a Mennyben már belefáradtak a várakozásba és hogy nincs aki irányítsa őket. El akarják hozni a Paradicsomot a Földön.  Cas nem hisz neki Istennel kapcsolatban, azt kérdezi, hogyha nincs Isten, akkor vajon ki támasztotta fel őt. Rafael felveti, hogy talán Lucifer volt, mert szüksége volt egy lázadó angyalra. Cas és Dean otthagyják Rafaelt, aki figyelmezteti őket, hogy egy nap el fogja őket kapni.



6.03 The Third Man
Sam és Dean három rendőr halála ügyében nyomoznak, az áldozatokkal mintha az egyiptomi csapások végeztek volna. Dean megidézi Castielt, és rájönnek, hogy egy fiú Mózes botjának egy darabját használta. Később Cas elmondja, hogy a Mennyben káosz uralkodik Mihály nélkül, és pár angyal átment bűnözőbe, ellopták a Menny fegyvereit is. Azt is elmondja, hogy polgárháború tört ki a mennyben. Rafael és a követői ki akarják szabadítani Lucifert és Mihályt és újraindítani az apokalipszist.

Később Rafael és a katonái megtalálják Baltazárt, azt az angyalt, aki ellopta a fegyvereket, köztük Mózes botját, a többi fegyvert keresik. Sam és Dean az egyik angyalt elűzik, egyet Cas öl meg. Megjelenik ekkor Rafael, rátámad Casra, majdnem megölné őt, amikor Baltazár megjelenik és Lót sójával elpusztítja Rafael porhüvelyét.



6.15 The French Mistake
Baltazár ad egy kulcsot Samnek és Deannek, azt állítja, hogy az nyitja a Menny fegyvereinek rejtekhelyét, majd átküldi a testvéreket egy másik univerzumba azért, hogy megvédje őket Rafaeltől, aki már vadászik rájuk. Rafael Virgilt küldi utánuk. Amikor később a Winchesterek visszatérnek a valóságba, Rafael új női porhüvelyében már várja őket. Ekkor megjelenik Baltazár és elmondja Rafaelnek, hogy a testvéreknél lévő kulcs csak elterelés volt. Castiel - immár nála van az összes fegyver - megjelenik és megfenyegeti Rafaelt, aki eltűnik.



6.20 The Man Who Would Be King
Visszajátszásban Castiel visszaemlékszik az első találkozására Rafaellel, miután az Apokalipszist elhárították.  Rafael egy palotaszerű házban élt.  Rafael közli, hogy összehívja a gyűlést és arra kéri Castielt, hogy fogadjon hűséget neki. Elmondja azt is, hogy azon van, hogy Mihályt és Lucifert kiszabadítsák a ketrecből és folytatódjon az apokaliptikus csata. Castiel nemet mond, ezért Rafael csúnyán elintézi.

Miután Castiel alkut köt Crowley-val, visszatér a Mennybe és a pokolból kapott 50.000 lélek erejével sikerül először győzedelmeskednie Rafael felett.



6.22 The Man Who Knew Too Much

Rafael szövetséget köt Crowleyval, miután Cas visszalép a démonnal kötött szerződéstől. Castielt arra kényszerítik, hogy adja át a teremtmény vérét a purgatóriumból, ami szükséges a kapu kinyitásához. Amikor a varázslat nem sikerül, Cas visszatér és elmondja, hogy más vért adott nekik, és hogy nála vannak a lelkek. Cas az erejével egyetlen ujjcsettintéssel elpusztítja Rafaelt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése