Menü

Szereplők
Hasonló témák

2012. november 5., hétfő

MEG A SÁRGA SZEMŰ LÁNYA

http://6212e654.yyv.cohttp://6c8d90ce.yyv.co
Meg
Kaszt: Démon

Színészek:

Nicky Aycox (1. évad)
Rachel Miner
Meg fekete szemű démon, ami a közönséges erejű démonokat jellemzi, azonban időnként fény derül arra, hogy jóval erősebb az alapszintű démonoknál. Amikor először megjelenik, Azazelnek dolgozik, akit az "Atyjának" hív. Azazel később a lányaként utal rá.

Miután a gazdateste, Meg Masters meghal, őt pedig visszaűzik a Pokolba, kiszabadul onnan és megszállja Samet. Azt tervezi, hogy Sam bőrében megöl annyi vadászt, amennyit tud, végül pedig megöli Deant, hogy bosszút álljon rajta. Végül megállítják és kiűzik Sam testéből.

Meg akkor tér vissza, amikor elkezdődik az Apokalipszis, egy fiatal vidéki lány testét szállja meg, aki azért költözött Los Angelesbe, hogyi  színész legyen. Nagyon hűségesnek tűnik Luciferhez, az egyik démon pedig megszállja Bobbyt, hogy megtudják, hol van Mihály kardja.

Meg Luciferrel volt Carthage-ban, amikor a testvérek, Cas, Ellen és Jo megérkeznek és megpróbálják megölni Lucifert a Colttal. Pokolkutyákat küld a csapatra, ami végül Ellen és Jo halálát okozza. Lucifer hátrahagyja, hogy őrizze Castielt, akit égő szentolajas körbe zárt be, de Cas a tűzre löki a démont és átsétál rajta.

Miután Lucifer eltűnik, Crowley kezébe kerül az irányítás a Pokolban és meg akar mindenkit ölni, aki Lucifer hűségese. Sam rájön, hogy Meg menekül, ezért hajlandóak összefogni vele, hogy megtalálják Crowleyt. Miután rájönnek, hogy Crowley nem tudja visszaadni Sam lelkét, Castiel "megöli" Crowleyt, Meg pedig elmenekül.
Epizódok:
1.11 Madárijesztő
1.16 Az árnyék
1.21 Megváltás
1.22 Halálcsapda
2.14 Rossz vér
4.02 Are You There, God? It's Me, Dean Winchester
5.01 Sympathy for the Devil
5.10 Abandon All Hope
6.10 Caged Heat
7.17 Born-Again Identity
7.21 Reading is Fundamental
7.23 Survival Of The Fittest


1.11 Madárijesztő

A fiúk úton vannak egy ügy miatt, amikor Sam és Dean összevesznek. Dean leállítja az autót és Sam kiszáll, elindul gyalog az út mentén. Útközben Sam találkozik egy másik autóstoppossal, Meggel. Beszélgetnek egy keveset, majd egy furgon megáll és felveszi őket. Egy darabig együtt utaznak, és amikor Sam úgy véli, hogy Dean bajban van, és vissza akar menni hozzá, Meg megpróbálja őt lebeszélni, azonban Sam mégis otthagyja őt. Az epizód végén láthatjuk, hogy Meg lestoppol egy autót, majd elvágja a sofőr torkát, egy serlegbe felfogja a vért, majd hangosan beszél a serleghez és valakit "apám"-nak szólít. A rövid beszédből kiderül, hogy Meg tudja kicsoda Sam és Dean.



1.16 Az árnyék
A fiúk összefutnak Meggel egy chicagói bárban nyomozás közben. Samnek gyanús ez a hirtelen felbukkanás és elkezdi követni a lányt egy elhagyatott raktárépületig, ahol a lány egy fekete oltárt állított fel és irányítja a dévákat. Ismét használja a serleg véres "mutatványt" és valakinek jelentést tesz. Kiderül, hogy Meg tudott róla, hogy a fiúk követik őt, a fiúkat akarta felhasználni arra, hogy Johnt előcsalja, de a terve félresikerül, amikor Sam és Dean kiszabadul a fogságából és az oltár megsemmisül.  Meg lezuhan a több emelet magasból, rá a járdára. Azonban az epizód végén láthatjuk, hogy él és jól van és figyeli, ahogy a Winchesterek elhagyják a várost.


1.21 Megváltás
Meg megöli John barátait, Jim atyát és Calebet, ezzel kényszerítve Johnt a Colt átadására. Azt mondja Johnnak, hogy menjen egy raktárépületbe a nebraskai Lincolnba. Meg és Tom foglyul ejtik Johnt.


1.22 Halálcsapda
Meg felhívja Deant és elmondja, hogy elkapták az apját. Később követi a testvéreket Bobby házába, de ők már felkészülten várják és fogságba ejtik egy ördögcsapdával. Sam elkezdi száműzni a démont, miközben  Dean megpróbálja kiszedni a démonból, hogy hol van az apjuk. Bobby rámutat arra, hogy a démon valójában egy fiatal nő, akinek a testét megszállta a démon, és ha száműzik a démont, akkor a chicagóban szerzett sérülésekbe a fiatal nő belehal.  A démont kiűzik a lány testéből és a haldokló Meg elmondja, hogy hol tartják Johnt fogva, még mielőtt meghal.


2.14 Rossz vér
A démon, aki megszállta Meget, kijut a pokolból és megszállja Sam testét, azt tervezi, hogy vadászokat fog ölni és addig provokálja Deant, amíg az meg nem öli az öccsét.  Megöl egy vadászt, Steve Wandellt, majd Jo-t használja csalinak Dean ellen. Ezután elmegy Bobbyhoz, azonban Bobby szentelt vizet rejt a sörbe, így rájön, hogy Samet megszállták. Bobby és Dean csapdába ejtik az ördögcsapda alatt, azonban nem tudják száműzni, mivel egy varázsigével belezárta magát Sam testébe. Bobby végül megégeti a jelet Sam alkarján és így száműzni tudják a démont.


4.02 Are You There, God? It's Me, Dean Winchester

Lilith feltör egy pecsétet, így szabadon engedi a Tanúkat, azoknak a szellemeit, akik a természetfeletti okok miatt lettek halottak. A Tanúk visszatérnek és megölik azokat, akik szerintük hagyták őket meghalni. Meg Masters szelleme visszatér és rátámad Deanre. Elmondja, hogy egy egyszerű főiskolás lány volt, mielőtt megszállták és hogy végig ébren volt a testébe zárva a megszállása alatt és tanúja volt a rengeteg horrornak. Azt is elmondja, hogy ez az egész mennyire összezavarta a kishúgát, aki öngyilkos lett, miután Meg holttestét megtalálták. Meg Masters szelleme ismét békére lel, amikor Bobby végez a varázsigével.


5.01 Sympathy for the Devil
Dean és Bobby kettesben vannak egy hotelszobában, Chuck a próféta üzenetét próbálják kibogozni, és amikor Dean rájön a titokra, Bobby rátámad, majd átvált a szeme feketére.
És ekkor megjelenik egy nő két férfival. Ő Meg, a démon, aki Azazellel dolgozott együtt és megszállta Samet is. Bobby visszatartja Deant, majd rátámad. Meg elmondja, hogy a démonok holtan akarják látni Deant, úgyhogy nem tudja megállítani Lucifert.  A megszállt Bobby kezébe nyomja Ruby kését és azt akarja, hogy ő ölje meg Deant. Azonban Bobbynak sikerül harcolnia a démonával és Dean helyett saját magát döfi le. Sam visszatér és ketten legyőzik a másik két démont, azonban Meg megszökik.


5.10 Abandon All Hope

Meg csatlakozott Luciferhez a Winchesterek ellen és követi Lucifert Cathage-ba. Lucifer itt próbálja feltámasztani a Halál angyalát, embereket és démonokat feláldozva. Lucifer parancsait követve, Meg vár már a vadászokatra, rájuk uszítva a pokolkutyákat, amelyik közül az egyik súlyosan megsebesíti Jo-t.
Miután a csapat bezárkózik az üzlete, Meg visszamegy Luciferhez további utasításokért. Lucifer azt mondja neki, hogy hagyja a testvéreket, majd otthagyja őt, hogy figyeljen Castielre, akit Lucifer szentolajból égő tűz közepén csapdába ejtett. Meg nevetgélve közli Cas-szel, hogy érzi a győzelmüket, de Castiel elmondja, hogy mit mondott Crowley: Lucifer csak cselédeknek tartja a démonokat és ha legyőzte az embereket, utána a démonokat is kiírtja.

Meg azonban nem hisz neki, eközben Castiel a telekinetikus erejével kicsavar egy csavart egy csőből a mennyezetről, a cső pedig megüti Meget, egyenesen Castiel karjaiba kerül Castiel megpróbálja száműzni a démont egy érintésével, de nem működik az ereje, mióta száműzték őt. Meg kigúnyolja Castielt, amiért nincs ereje. Cas ekkor a tűzbe löki őt, a démon sikoltozik, Cas pedig Meg testét használva hídnak, kiszabadul a fogságból.


6.10 Caged Heat

Az epizód elején Meg elkapja Samet és Deant a démonjai segítségével. Azonban hamar kiderül, hogy Megnek a fiúk segítségére van szüksége, ugyanis Crowley meg akarja őket ölni. Megegyeznek, hogy segítenek egymásnak. Amikor betörnek Crowley börtönébe, Meg hátramarad, hogy megállítsa a pokolkutyákat, majd egy démon - aki Christian Campbell testét használja - elfogja és megkínozza őt. Meg elmondja, hogy egy fiatal vidéki lány a gazdateste, aki színésznő szeretett volna lenni. Dean megöli a démont és megmenti Meget, később elfogják Crowleyt és Meg megkínozza a démont, hogy információkat szerezzenek Sam lelkéről. Sam szól Megnek, hogy ölje meg Crowleyt, azonban Crowley elveszi Megtől a kést és megtöri vele az ördögcsapdát. Ekkor felbukkan Cas kezében egy zsákkal, amiben Crowley csontjai vannak. Megkérdezi Crowleytől, hogy helyre tudná-e állítani Sam lelkét, és  amikor Crowley elismeri, hogy nem, Castiel mindenféle habozás nélkül elégeti a csontjait, ezzel megölve a démont. Meg a néhány másodperces zűrzavart arra használja ki, hogy megszökjön.


7.17 Born-Again Identity
Útközben a kórház felé Dean megáll egy boltnál, Emanuelt a kocsiban hagyja és megpróbálja felhívni Samet. De rátámad három démon, Dean küzd velük, de végül az utolsó démontól Meg menti meg. Meg elmondja, hogy Crowley érdeklődik a gyógyító felől, kellene neki, de azt még nem tudja, hogy Emanuel nem más, mint Castiel. Meg meggyőzi a vonakodó Deant, hogy közös érdekük együtt dolgozni – legalábbis jelenleg.  Az utazás hármasban folytatódik tovább – elég kínosan, mert Meg nehezen áll ellen  a kísértésnek, hogy felhozza, tudja ki volt Emanuel korábban. Amikor odaérnek a kórházhoz, rájönnek, hogy az épületet démonok veszik körbe.   Miközben  Meg és Dean vitatkoznak egymással, Emanuel rájön, hogy mindketten ismerték őt a régi életéből és hogy ő Castiel, de semmire sem emlékszik. Meg bátorítja őt, hogy intézze el a démonokat. Amikor Emanuel elkezd hallgatni a bensőjére és elkezdi megölni a démonokat, Castiel memóriája visszatér, minden apró részletre emlékszik. Dean megpróbálja meggyőzni Castielt, hogy nem véletlenül élte túl a leviatánokat, így lehetősége nyílik helyrehozni a hibáit … kezdve Sammel.

Dean előveszi a csomagtartóból Castiel ballonkabátját és átadja neki. Pillanatokkal később Castiel a kórházban van, kifüstöli Marcust és megpróbálja meggyógyítani Samet. Azonban nem sikerül, később elmondja Deannek, hogy van más megoldás. Castiel átveszi Sam őrületét, így Sam épelméjűsége visszatér. De ez Castiel elméjébe kerül, ezentúl őt kísértik a hallucinációk Luciferről. Mivel Castiel nem képes vigyázni magára, a testvérek a kórházban hagyják páciensként a saját védelme érdekében.  Később Meg megjelenik a kórházban egy ápolói posztra pályázva. Dr Kadinsky felveszi Meget. A fiúk utolsó pár mondatából kiderül, hogy valószínűleg ők is tudnak arról, hogy Meg a kórházban fog dolgozni, hogy vigyázzon Castielre.




7.21 Reading is Fundamental
Meg felhívja a fiúkat és elmondja nekik, hogy Castiel magához tért  a kómából. Amikor megérkeznek, nyilvánvalóvá válik, hogy Castiel nem éppen épelméjű. Az is szembetűnő, hogy az angyal vonzódik Meghez.

Miután megérkezik Kevin Tran és ellopja Isten szavát, majd később Dean elűzi az angyalokat, akik a prófétáért jöttek, Meg a fiúkkal együtt utazik Rufus kabinjához. A benzinkútnál útközben Meg meglát pár démont, akik követik őket.

Később találkozik a démonokkal, úgy tesz, mintha egyezkedni akarna velük, ehelyett megöli őket. Amikor visszatér a faházba, a fiúk már egy ördögcsapdával várják, de a démon meggyőzi őket, hogy ő csak valami okot akar, amiért érdemes küzdeni. Azt is elmondja, hogy a főcolja Crowley elpusztítása. Sam és Dean hisznek neki és szabadon engedik. Amikor később megérkeznek az angyalok és Hester rátámad Castielre, meg öli meg az angyalt. Később pedig lelép.



7.23 Survival Of The Fittest
Castiel magával transzportálja Meget a fiúkhoz. Ott van a faházban, amikor Crowley megérkezik, akit Sam és Dean idézett meg, Crowley elmondja, hogy vissza fogja vinni a Pokolba, hogy megkínozhassa őt, de még nem most. Meg az, aki elmondja a fiúknak, hogy Castiel tud nekik egyedül segíteni megtalálni az igazi ál Dick Romant, miután kiderül, hogy egy csomó Dick leviatán szaladgál a SucroCorp-nál – mivel annak idején a leviatánok Castielben voltak, így ő felismeri őket.

Meg vezeti az Impalát a SucroCorp épületének, betör vele a kapun, majd pedig egy hatalmas hirdetőtábla közepén landol vele, ezzel a figyelemelterelésel Sam, Dean és Castiel észrevétlenül bejuthatnak az épületbe. Számos leviatánt megöl az épület környékén, de megérkezik két démon és elfogják őt, közlik vele, hogy visszaviszik Crowley-hoz.

Címke:
Démonok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése