Menü

Szereplők
Hasonló témák

2012. november 8., csütörtök

http://3363b309.yyv.co

9. USS Hornet

Az USS Hornet a II. világháború közepén, 1943-ban aratta legnagyobb sikereit a Csendes-óceánon. A repülőgép-anyahajó nagyon eredményes harci jármű volt, több mint 1400 japán repülőgépet lőtt le, és számtalan kisebb csatahajót gyűrt le. A hajót 1969. július 24-én az a megtiszteltetés érte, hogy a partra szállíthatta az első holdra szállás űrhajósait.


Ma az USS Hornet múzeumként szolgál, bárki a fedélzetére merészkedhet, ha nem fél a kísértetektől. Az anyahajó ugyanis nemcsak dicsőségek helyszíne volt: a fedélzetén legalább 300-an vesztették életüket a II. világháborúban. A szemtanúk számtalanszor beszámoltak már kísértetekről és más paranormális esetekről. A Hornet hatalmas fémajtói maguktól kinyílnak és becsukódnak, a használaton kívüli csövekben pedig állandó a morajlás és gyakori a kopogás. És még a szkeptikusok is elismerik, hogy a hajó atmoszférája egészen kísérteties.


10. RMS Queen Mary

Az RMS Queen Mary is egy tipikusan szellemek lakta hely. Az 1936-ban szolgálatba állított hajó akkoriban a világ egyik leggyorsabb utasszállítója volt, mivel az ellenséges tengeralattjárók nem tudták utolérni, a II. világháborúban teherszállító hajóként szolgálta az amerikai hadsereget. A Queen Maryt szürkére festették, hogy az ellenséges egységek ne tudják azonosítani, ezért Szürke Szellemnek is nevezték.


1942. október 2-án azonban szörnyű baleset történt: a teherhajó teljes gőzzel, megállás nélkül "dolgozott", akárcsak a váltótársa, a HMS Curacao. Mindkét hajó személyzete navigációs hibát vétett, így azok összeütköztek. A Curacao szinte kettétört, és a fedélzetén 336 emberrel percek alatt elsüllyedt. A szerencsétlenséget csak 26-an élték túl, őket a Queen Mary legénysége menekítette ki. A katasztrófa hangjai, a fém recsegése, a szerencsétlenül jártak ordítása még ma is hallható a hajón. Egy 18 éves szerelő szelleme - aki 1966-ban egy tűzoltási gyakorlaton szenvedett balesetet - szintén gyakran kísért, az egykori kórház részlegen babasírás hallatszik, a medencénél pedig egy korábban meggyilkolt "fehér asszony" bukkan fel rendszeresen. A Queen Mary 1967-ben nyugdíjba ment, azóta múzeumként, szállodaként és szabadid


http://457e6f49.yyv.co

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése